20 Μάιος 2015, 13:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάιος 2015, 13:38

Διάγγελμα για την Ελλάδα ετοιμάζει η Μέρκελ!

  • Διάγγελμα για την Ελλάδα ετοιμάζει η Μέρκελ!
    Φωτ.: ΕΡΑ/ Rainer Jensen

Απίστευτο και όμως αληθινό –που δείχνει ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει μετά τις διαπραγματεύσεις– είναι ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ  ετοιμάζει διάγγελμα υπέρ της Ελλάδας!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, πρόκειται να μιλήσει για την ανάγκη περαιτέρω στήριξης προς την Ελλάδα ακόμα κι αν η κυβέρνηση Τσίπρα αρνηθεί να εφαρμόσει μέρος όσων είχαν συμφωνήσει οι προκάτοχοί της με τους «θεσμούς».

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Γερμανίδα καγκελάριος διεξάγει συναντήσεις με μικρές ομάδες κοινοβουλευτικών του κόμματός της στην καγκελαρία για να τους πείσει να παραμερίσουν τις αμφιβολίες τους και να εγκρίνουν την παροχή νέων πόρων που θα αποτρέψουν μία ελληνική χρεοκοπία. Ο γεωπολιτικός παράγοντας παίζει κρίσιμο ρόλο στο σκεπτικό της: θεωρεί ότι η εγκατάλειψη της Ελλάδας θα αποτελούσε ένα σημαντικό πλήγμα για την ενότητα και τη διεθνή επιρροή της Ευρώπης.

Το σχετικό διάγγελμα θα απευθύνει η Ά. Μέρκελ αμέσως μόλις ανακοινωθεί η συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές, με όρους που εκείνη πιστεύει πως της δίνουν τα επιχειρήματα να την «πουλήσει» στο εσωτερικό της χώρας.

Αυτό αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η επιθυμία της πάντως να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη έρχεται σε αντίθεση με το πολιτικό κλίμα στη χώρα προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος «κατηγορείται» πως με πολιτικά τερτίπια καθυστερεί τη διαδικασία, σύμφωνα με το Bloomberg.