20 Μάιος 2015, 12:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάιος 2015, 11:58

Ηχηρά μήνυματα των ποντιακών συλλόγων Ευρώπης για τη Γενοκτονία

  • Ηχηρά μήνυματα των ποντιακών συλλόγων Ευρώπης για τη Γενοκτονία
    Από την πορεία Μνήμης των ποντιακών συλλόγων στη Στουτγάρδη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου τα ομογενειακά ποντιακά σωματεία της Ευρώπης καταβάλλουν αξιέπαινες προσπάθειες για τη δημοσιοποίηση, διεθνοποίηση και αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, και μέσω των εκδηλώσεων που διοργανώνουν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης (ΟΣΕΠΕ) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει τα σωματεία που την απαρτίζουν για τις οργανωμένες ενέργειές τους.

«Τα μνημόσυνα, οι πορείες και κάθε αναφορική εκδήλωση, ειδικά το μήνα Μάιο, είναι θεμελιώδεις υποχρεώσεις και αποδείξεις της δυναμικής των συνεργατικών δράσεων που οφείλουμε να οργανώνουμε»

Η ανακοίνωση του ΔΣ της ΟΣΕΠΕ αναφέρει επίσης ότι «τα σωματεία μας, εξαντλώντας τα μέτρα των δυνατοτήτων τους, παρέδωσαν τις τελευταίες ημέρες στις πόλεις και τα κρατίδια ένταξής τους ηχηρά το μήνυμα του διαρκούς αγώνα για την τελική δικαίωση της Συλλογικής Μνήμης».

Τα θεσμικά όργανα της ΟΣΕΠΕ θα διεκδικήσουν το ρόλο τους ως θεσμικών εκπροσώπων των συλλόγων που απαρτίζουν την ομοσπονδία στις μελλοντικές επαφές της με τους εκπροσώπους της σύγχρονης πολιτικής σκηνής στην Ευρώπη. Η ΟΣΕΠΕ δηλώνει επίσης ότι θα συνεχίσει να παρέχει τη στήριξή της στους σύγχρονους ακαδημαϊκούς του ποντιακού ελληνισμού, μοναδικούς συνεχιστές του αείμνηστου πρωτεργάτη του ποντιακού ζητήματος καθηγητή Πολυχρόνη Ενεπεκίδη. Χαρακτηρίζει δε την προσφορά των ακαδημαϊκών «ανεκτίμητη και διαρκώς απαραίτητη.»