9 Ιούλιος 2013, 08:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:24

Ο δεύτερος θάνατος Έλληνα αθλητή προκαλεί ερωτήματα

  • Πέθανε ο Στρατής Αλεξίδης. Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε η κωπηλασία

Ακόμη ένας θάνατος αθλητή κωπηλάτη συγκλονίζει την αθλητική κοινότητα και την Ελλάδα.

Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο αθλητή από την ίδια ασθένεια μέσα σε λίγες εμβομάδες.

Ο πρώην αθλητής του ΝΑΣ Αιόλου Παμφίλων Μυτιλήνης, του ομίλου Ερετών και της εθνικής, Στρατής Αλεξίδης έφυγε από τη ζωή στις 8 Ιουλίου από οξεία λευυχαιμία ενώ νοσηλευόταν για 10 μέρες σε νοσοκομείο της Νορβηγίας.

Στις 6 Ιουνίου ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης άφηνε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Μπίντγκος, στην Πολωνία, μετά από μάχη 8 ημερών με την οξεία λευχαιμία.
Η σύμπτωση της αρρώστιας και του θανάτου των δύο αθλητών σε σύντομο χρονικό διάστημα  και μάλιστα στον ίδιο χώρο, αν μην τι άλλο προκαλούν ερωτήματα.

Για το συγκεκριμένο θέμα ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τονίζει:

"Οι κατά συρροή απώλειες αθλητών από οξεία λευχαιμία, μετά και από αυτόν της κύπριας αθλήτριας του στίβου, εγείρουν εύλογα ερωτηματικά.

Η αθλητική ηγεσία και η δικαιοσύνη οφείλουν να παρέμβουν άμεσα, ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για συμπτωματικά γεγονότα ή υπάρχουν πλευρές που σχετίζονται με την πολύχρονη προπονητική διαδικασία και την ιατροφαρμακευτική αγωγή που πιθανά ελάμβαναν οι αθλητές.

Σε κάθε περίπτωση, η αθλητική ηγεσία και οι αθλητικές ομοσπονδίες οφείλουν να λαμβάνουν τα μέτρα τους για την προστασία των αθλητών, με τακτικούς προληπτικούς ελέγχους υγείας αλλά και πιστή εφαρμογή των κανονισμών αντιντόπινγκ. Είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι στις συγκεκριμένες περιπτώσεις;

Όμως όλοι γνωρίζουν, ότι εξ αιτίας των περικοπών και στον αθλητισμό, έχουν ατονήσει πλήρως τόσο η πρόληψη όσο και οι έλεγχοι, δυστυχώς με οδυνηρά αποτελέσματα".

Πηγή: madata.gr