20 Μάιος 2015, 09:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάιος 2015, 22:26

Όλα όσα έγιναν στον αγώνα δρόμου «Απάν Σο Ρακανόπον»

  • Όλα όσα έγιναν στον αγώνα δρόμου «Απάν Σο Ρακανόπον»

Με ιδιαίτερη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 4ος αγώνας δρόμου «Απάν Σο Ρακανόπον». Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ακρίτες Επταλόφου» νομού Κιλκίς και την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 στον Επτάλοφο Κιλκίς. Εντάχθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης της σφαγής των Ελλήνων του Πόντου και αναγνώρισης της ως γενοκτονίας.

Στον αγώνα (17.000 μ.) έτρεξαν αθλητές κάθε ηλικίας από πολλές περιοχές της Ελλάδας ενώ οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 80. Άξια αναφοράς είναι η συμμετοχή του 73χρονου αθλητή Άλμπερτ Βέρνα, ο οποίος τιμήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ακρίτες Επταλόφου» για τον τερματισμό του.

Οι «Ακρίτες Επταλόφου» τιμούν την μνήμη των σφαγιασθέντων Ποντίων με έναν αγώνα Πανελλήνιας εμβέλειας που πλέον έχει θεσμοθετηθεί» δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Αμοιρίδης.

Παράλληλα, ο Ν. Αμοιρίδης εκπροσωπώντας το ΔΣ του συλλόγου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, η οποία στήριξε τον αγώνα για μια ακόμη χρονιά. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Παύλος Θωμαΐδης, περιφερειακός σύμβουλος Κιλκίς καθώς και ο αντιδήμαρχος Κρουσσών Θεόδωρος Βαφειάδης, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Πριν από τον αγώνα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους σφαγιασθέντες Έλληνες του Πόντου και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Στα αγωνιστικά, πρώτος στην γενική κατάταξη αναδείχθηκε ο Ιωάννης Πολυμένης με χρόνο 1.12΄.18΄΄, 2ος ο Κοσμάς Κωνσταντινίδης με 1.19΄.06΄΄ και 3ος ο Συμεών Συμεωνίδης με 1.19΄.55΄΄. Στις γυναίκες 1η τερμάτισε η Ελένη Καλλία με 1.39΄.12΄΄, 2η η Ελένη Κώστα με 1.57΄.32΄΄ και 3η η Ευφροσύνη Ζαμπέλη με 2.03΄.12΄΄.

Gallery