19 Μάιος 2015, 14:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάιος 2015, 13:49

Μηνύματα ΑΕΚ και Αραβίδη για τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Μηνύματα ΑΕΚ και Αραβίδη για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ημέρα μνήμης η 19η Μάϊου για ολόκληρο τον ελληνισμό. Η ΑΕΚ, ως ομάδα της προσφυγιάς, μάλλον έχει ένα λόγο παραπάνω για να μην ξεχνά. Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ φρόντισε να ανεβάσει από νωρίς σήμερα στο instagram μία φωτογραφία από τον ξεριζωμό των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο και να τονίσει ότι η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία.

Επίσης, η Ένωση τιμά τη μνήμη όσων χάθηκαν με ένα φιλικό ανάμεσα στους Βετεράνους άσους της και την ομάδα Παλαιμάχων της Ελλάς Ποντίων, το οποίο θα γίνει σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο Ορυζομύλων Αιγάλεω, στην περιοχή Νταμαράκια.

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο 28χρονος επιθετικός της ΑΕΚ Χρήστος Αραβίδης. «353.000 ψυχές είναι μέρος της ιστορίας του Πόντου, κομμάτι της καρδιάς μας...Για αυτούς λοιπόν, ΠΟΤΕ δεν ξεχνώ...», έγραψε στο instagram και το facebook ανεβάζοντας παράλληλα μια συγκινητική φωτογραφία της εποχής.

Ο επιθετικός της Ένωσης έχει ποντιακή καταγωγή και όπως λέει ο ίδιος είναι περήφανος γι’ αυτό. Διαβάστε τη συνέντευξη που είχε δώσει στο pontos-news και μιλούσε για την καταγωγή και για τους στόχους του, εδώ.