19 Μάιος 2015, 12:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάιος 2015, 13:28

Επίθεση Καλαφάτη σε Μπουτάρη για την επέτειο της Γενοκτονίας

  • Μπουτάρης: Μέχρι τα 100 θα είμαι δήμαρχος Θεσσαλονίκης
    Σταύρος Καλαφάτης και Γιάννης Μπουτάρης, σε παλαιότερη εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη εξαπέλυσε ο Σταύρος Καλαφάτης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, χθες. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, μιλώντας για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων τόνισε χαρακτηριστικά: «353.000 ψυχές αδελφών μας χάθηκαν, όταν οι Νεότουρκοι έδειξαν το πιο φρικαλέο τους πρόσωπο. Στη σημαντική αυτή ημέρα υπάρχει εκκωφαντική απουσία, εκκωφαντική  αφωνία του δήμου Θεσσαλονίκης, γι’ αυτό το ζήτημα».

Πρότεινε ακόμη να θεσμοθετηθεί ειδική συνεδρίαση, που θα διεξάγεται κάθε χρόνο στο δημοτικό συμβούλιο, ως εκδήλωση τιμής, με τη συμμετοχή των ποντιακών σωματείων. Ζήτησε παράλληλα από τη διοίκηση να μπει στην πρώτη γραμμή των εκδηλώσεων για να τιμηθούν τα θύματα της Γενοκτονίας.

Στην ομιλία του, υπογράμμισε επίσης ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού, είτε στο Παλιό Κυβερνείο στην Αρετσού, είτε στο παραδοσιακό κτίριο της Αναγεννήσεως.