18 Μάιος 2015, 20:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάιος 2015, 19:46

Με τροπολογία θα καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείματος

  • Με τροπολογία θα καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείματος
    O αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης

Τη διαβεβαίωση ότι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία θα καταργηθεί, και μάλιστα με την κατάθεση τροπολογίας μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Ρωμανιάς μιλούσε για αναστολή εφαρμογής!

Η αναφορά του υπουργού στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος έγινε στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου (για την ενίσχυση των μηχανισμών καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας) με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη και τον ειδικό επιθεωρητή του ΣΕΠΕ Απόστολο Καψάλη.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην πορεία του μέτρου των 100 δόσεων υπογραμμίζοντας ότι έως τώρα έχουν μπει στη ρύθμιση 155.000 πολίτες με οφειλές συνολικού ύψους 3,7 δισ. ευρώ ενώ τα ταμεία έχουν εισπράξει 115 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα, τόσο ο γ.γ. του υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιάς όσο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, έκαναν λόγο για αναστολή και όχι για κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα Ταμεία για τις επικουρικές συντάξεις.

Αναφέρθηκαν μάλιστα σε αναστολή ισχύος της ρήτρας ως μιας εναλλακτικής οδού που θα διευκόλυνε την κυβέρνηση να βρει κοινό έδαφος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.