18 Μάιος 2015, 16:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάιος 2015, 12:35

Ουζουνίδου: Οι ψυχές που σφαγιάσθηκαν ζητούν έως σήμερα δικαίωση

  • Ουζουνίδου: Οι ψυχές που σφαγιάσθηκαν ζητούν έως σήμερα δικαίωση
    Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Ουζουνίδου

«Η Γενοκτονία των Ποντίων είναι ένα ζήτημα που παραμένει ανοιχτό και οι ψυχές που σφαγιάσθηκαν ζητούν έως σήμερα δικαίωση», υπογραμμίζει με σημερινή της δήλωση η Ευγενία Ουζουνίδου. Η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την πολιτική και πνευματική ηγεσία της Τουρκίας να προβεί στην αναγνώριση των διωγμών και των δραματικών συνεπειών τους στον ποντιακό ελληνισμό.

«Η ιστορική αποκατάσταση των γεγονότων και ο καταλογισμός των ευθυνών σε όσους προκάλεσαν, σχεδίασαν, ανέχτηκαν, και εκτέλεσαν αυτές τις δολοφονίες και τους διωγμούς αποτελεί ιστορική δικαίωση και παρακαταθήκη για το μέλλον», επισημαίνει σε άλλο κομμάτι της δήλωσής της.

Τονίζει ακόμη ότι «ο ποντιακός ελληνισμός, όπως και όλος ο ελληνισμός της Μ. Ασίας, κράτησε για αιώνες άσβεστη τη φλόγα του ελληνισμού μακριά από τη μητροπολιτική Ελλάδα και δημιούργησε αξιόλογο για την εποχή πολιτισμό».

Πρόσθεσε ότι αυτός ο πολιτισμός ήρθε στη Μητέρα Ελλάδα μαζί με τους Πόντιους πρόσφυγες, οι οποίοι μέχρι σήμερα τον διατηρούν με δέος και υπερηφάνεια.