18 Μάιος 2015, 10:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάιος 2015, 10:29

Βαθιά συγκίνηση στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία στην Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

  • Βαθιά συγκίνηση στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία στην Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και υπερηφάνειας διεξήχθησαν οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας. Σύσσωμο το χωριό αλλά και κάτοικοι των γύρω περιοχών ανταποκρίθηκαν για μια ακόμη φορά στο κάλεσμα του συλλόγου, δείχνοντας την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον νεοσύστατο σύλλογο.

Χθες Κυριακή έλαβαν χώρα οι εκδηλώσεις του συλλόγου για τη Γενοκτονία των Ποντίων, οι οποίες ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου  Δημητρίου Χαρίεσσας, και με προσφορά κολλύβων στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, τα οποία είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του συλλόγου. Ακολούθησε δεξίωση και μνημόσυνο στην αίθουσα του συλλόγου της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας και παράσταση με θέμα «Η Γενοκτονία των Ποντίων», ένα μονόπρακτο από την Ελένη Σαββίδου, αντιπρόεδρο του Φάρου Ποντίων Θεσσαλονίκης και μέλος της θεατρικής ομάδας Ακριτών Θεσσαλονίκης.

«Νιώθουμε υπηρηφάνεια που η καταγωγή μας είναι ποντιακή. Γι' αυτό σήμερα τιμήσαμε τους προγόνους μας που χάθηκαν τόσο άδικα κατά την περίοδο της Γενοκτονίας. Αιωνία τους η μνήμη» ανέφερε το ΔΣ του συλλόγου.

Η χορωδία του συλλόγου από το τμήμα γυναικών με τη συνοδεία της λύρας του Δημήτρη Τσιμενίδη ερμήνευσε τραγούδια για τη Γενοκτονία συγκινώντας το ακροατήριο, ενώ προβλήθηκε και το ιστορικό ντοκιμαντέρ Τα χνάρια των Αργοναυτών του Θεοδόση Κυριακίδη (δρ Ιστορίας, θεολόγο και υπεύθυνο του ερευνητικού κέντρου Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα).

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας θέλοντας να αναδείξει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μέσα στα σχολεία, διοργανώνει την Τρίτη 19 Μαΐου (ώρα 10:00) εκδήλωση για τα παιδιά. Το Δημοτικό Σχολείο Χαρίεσσας-Μονοσπίτων επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της Λέσχης και σε συνδυασμό με τους εκπαιδευτικούς μαθαίνουν στα παιδιά την ιστορία και τον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου.

Gallery
Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ16
ΜΑΙΟΣ
2015
20:00
Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας σας προσκαλεί την Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαΐου στις εκδηλώσεις...