17 Μάιος 2015, 20:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάιος 2015, 19:26

Γαβράς υπέρ Βαρουφάκη και κατά δανειστών

  • Γαβράς υπέρ Βαρουφάκη και κατά δανειστών
    Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς

Για άλλη μια φορά ο Κώστας Γαβράς στήριξε, δημόσια, την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Με συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι συμφωνεί με τον τρόπο που χειρίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης τις διαπραγματεύσεις.

«Ο Βαρουφάκης μίλησε ως ίσος προς ίσον. Κι αυτό δεν το θέλουν. Θέλουν κάποιον yes-man…», είπε χαρακτηριστικά ο διακεκριμένος σκηνοθέτης.

Είπε ακόμη ότι ο ελληνικός λαός οφείλει να στηρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας ότι «το πρόβλημα του Τσίπρα είναι κατά κάποιο τρόπο η στάση που κρατούν απέναντι του οι Έλληνες. Είναι νέος, δεν έχει παρελθόν, γιατί δεν αναλαμβάνουν το θάρρος να τον ψηφίσουν όλοι, να δούμε τι θα κάνει. Να αλλάξουν τα πράγματα».

Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις και είπε ότι δεν μπορεί μια χώρα να έχει «κλέφτες πολιτικούς».  Ο Κώστας Γαβράς βρίσκεται στο Φεστιβάλ των Καννών ως τιμώμενο πρόσωπο για την προβολή της αποκατεστημένης κόπιας του Ζ. Πριν από μερικούς μήνες το όνομά του είχε ακουστεί για υποψήφιος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.