17 Μάιος 2015, 15:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάιος 2015, 16:01

Ποδηλατοπορεία μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)

  • Ποδηλατοπορεία μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)
    Ξεχωριστό τόνο έδωσαν στην εκδήλωση τα μικρά παιδιά που συμμετείχαν με τα ποδήλατά τους
  • Ποδηλατοπορεία μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)
  • Ποδηλατοπορεία μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)

Φορώντας τα μαυροκίτρινα μπλουζάκια με το έμβλημα του Πόντου, άτομα κάθε ηλικίας καβάλησαν τα ποδήλατά τους και περιηγήθηκαν στους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας το μήνυμα ότι η μνήμη των 353.000 θυμάτων από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού δεν ξεθωριάζει ποτέ!

«Με την ποδηλατοπορεία μας συνεχίζουμε τον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού», ανέφερε στο pontos-news o πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γρηγόρης Κεσανίδης.

«Και φέτος γίνεται προσπάθεια, ώστε να καθιερωθεί ως θεσμός η ποδηλατοπορεία και να τις συνεχίσουν και οι επόμενες γενιές», υπογράμμισε ο Μίλτος Τερζόπουλος, συντονιστής της Περιφερειακής Νεολαίας Νομού Θεσσαλονίκης.

Η ποδηλατοπορεία μνήμης ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής από το μνημείο του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας και μέσω της λεωφόρου Νίκης και των οδών Νικολάου Γερμανού, Τσιμισκή, Καρόλου Ντηλ και Ερμού οι ποδηλάτες έφτασαν στο μνημείο του Πόντιου παπά και δασκάλου, όπου κατέθεσαν ανθοδέσμη.

Συμβολικά ανθοδέσμες κατατέθηκαν επίσης στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, καθώς και στο μνημείο των Αρμενίων στην οδό Τσιμισκή. Στην πλατεία Αριστοτέλους έχει στηθεί ένα περίπτερο –θα παραμείνει μέχρι το βράδυ της Δευτέρας–, από το οποίο διανέμεται ενημερωτικό υλικό για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Gallery
Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ17
ΜΑΙΟΣ
2015
12:00
Ποδηλατοδρομία μνήμης «Τρέχω για τη ζωή, τρέχω για τη μνήμη» διοργανώνει Συντονιστική Επιτροπή...