17 Μάιος 2015, 13:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάιος 2015, 13:05

Το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει το «διάλογο» Σόιμπλε-Βαρουφάκη

  •  Το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει το «διάλογο» Σόιμπλε-Βαρουφάκη
    Στιγμιότυπο από την κοινή συνέντευξη Τύπου Βαρουφάκη-Σόιμπλε, τον περασμένο Φεβρουάριο

Το Spiegel συνεχίζει τη γραμμή που έχει χαράξει και δεν είναι άλλη από το να «φουντώνει» την κοινή γνώμη της Γερμανίας εναντίον της χώρας μας, με μια σειρά από δημοσιεύματα που ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Τώρα δήθεν αποκάλυψε τους... καυτούς διαλόγους που έλαβαν χώρα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια του κρίσιμου τετ α τετ που είχαν την περασμένη Δευτέρα, πριν από την έναρξη των εργασιών του Eurogroup.

Σύμφωνα με το  δημοσίευμα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φερόταν να διατυπώνει νέο τελεσίγραφο προς τον Γ. Βαρουφάκη, προειδοποιώντας τον ανοιχτά πως «ο χρόνος τελειώνει». Ακόμη λέγεται ότι το μήνυμα του Σόιμπλε ήταν: «Διαπραγματευτείτε σοβαρά με τους δανειστές».

Το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να διαψεύσει τις «αποκαλύψεις» του γερμανικού περιοδικού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τόνισε ότι τα δημοσιεύματα για το περιεχόμενο της συνομιλίας μεταξύ του υπουργού Γ. Βαρουφάκη και του Γερμανού ομολόγου του, στη συνάντησή τους την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, είναι ψευδή.

Οι δυο υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση και συμφώνησαν να μην δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο της συνομιλίας τους, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών. Ακόμη, ο Γ. Βαρουφάκης διέψευσε κατηγορηματικά δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας που παρουσίασε διαλόγους από την ίδια συνάντηση των δύο ανδρών.