17 Μάιος 2015, 13:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάιος 2015, 18:51

Η πολιτική δύναμη της ενοποίησης των γενοκτονιών – Εκδήλωση της ΠΟΕ

  • Η πολιτική δύναμη της ενοποίησης των γενοκτονιών – Εκδήλωση της ΠΟΕ

Με δυνατό συμβολισμό, αυτόν της συνεργασίας λαών που υπέστησαν γενοκτονία από τους οθωμανούς Τούρκους, περιβάλλει την πολιτική εκδήλωση που θα προηγηθεί της κεντρικής για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Σύνταγμα, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας. Ειδικότερα, ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδας και Νήσων διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Αρμένιοι, Ασσύριοι, Έλληνες: Η πολιτική δύναμη της ενοποίησης των γενοκτονιών», που θα γίνει τη Δευτέρα 18 Μαΐου και ώρα 18:00 στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ*) στην Αθήνα. 

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής της Δημοκρατίας της Αρμενίας, πρωτεργάτης της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων από την αρμενική εθνοσυνέλευση Εντουάρντ Σαρμαζάνοφ και ο πολιτικός, σερίφης της κομητείας του Μίντλσεξ και διακεκριμένο μέλος της αρμενικής κοινότητας των ΗΠΑ, Πίτερ Τ. Κουτουτζιάν. 

Ο Εντ. Σαρμαζάνοφ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της ΠΟΕ στο Σύνταγμα, στις 19 Μαΐου, και ο Π. Κουτουτζιάν στην αντίστοιχη της Θεσσαλονίκης.

Η ρήση «η ένωση φέρνει τη δύναμη», μπορεί στη σύμπραξη Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων να αποδειχτεί περίτρανα.

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες φωνές ακούγονται για την αναγνώριση των εγκλημάτων ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα επανάληψής τους στο μέλλον. Πρώτη και κύρια που θα πρέπει να αναγνωρίσει το ζοφερό παρελθόν της, η Τουρκία. Γιατί, όπως αναφέρει εύστοχα στην αφίσα που συνοδεύει την πρόσκλησή της η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, «τη Γενοκτονία την είδαμε. Και την θυμόμαστε».

Δείτε και το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης της ΠΟΕ για την 96η επέτειο της Γενοκτονία των Ποντίων εδώ

*Η ΛΑΕΔ βρίσκεται Ρηγίλλης 1 & Βασιλίσσης Σοφίας, στην Αθήνα.

Εκδηλωσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ18
ΜΑΙΟΣ
2015
18:00
Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σας...