16 Μάιος 2015, 21:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάιος 2015, 20:46

Σαμαράς: Να κόψουν τα ψέματα στην κυβέρνηση

  • Σαμαράς: Να κόψουν τα ψέματα στην κυβέρνηση

«Λευκή επιταγή για να διαλύσουν τον τόπο δεν πρόκειται να πάρουν από εμάς», τονίζει με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός καλεί την κυβέρνηση «να κόψει τα ψέματα» και «να συμφωνήσουμε όλοι αν θέλουμε την Ευρώπη».

Στο ενδεχόμενο να υπάρξει μια «συνεννόηση» με την κυβέρνηση, δηλώνει ανοιχτός υπό την προϋπόθεση όμως ο ΣΥΡΙΖΑ «να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες του». Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται έτοιμος να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες, υπό δύο προϋποθέσεις. Πρώτον «να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση τα αδιέξοδα στα οποία έχει αυτοεγκλωβιστεί» και δεύτερον «να σταματήσουν τα τερατώδη ψέματα που λένε στον κόσμο».

Ακόμη, εκφράζει την εκτίμηση ότι η ίδια η κυβέρνηση θέλει «κατά βάθος» να οδηγήσει τη χώρα «σε ρήξη με τους δανειστές» και υπογραμμίζει την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση «θα αναγκαστεί να πάρει πολύ οδυνηρά μέτρα και στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό».

Ο Α. Σαμαράς κάνει λόγο για ανάγκη να είναι συμπαγής και έτοιμη η ΝΔ, μακριά από προσωπικές στρατηγικές, ενώ απάντησε σε όσους κάνουν λόγο για πολιτικό φλερτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κώστα Καραμανλή λέγοντας: «Πιστεύω ότι ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής καταλαβαίνει πως όσοι τα ισχυρίζονται αυτά, δεν του κάνουν καλό και εξυπηρετούν τους δικούς τους και μόνο σκοπούς».