16 Μάιος 2015, 13:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάιος 2015, 13:32

Δήμος Καβάλας: Πολύ σύντομα τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Ολοκαυτώματος

  • Δήμος Καβάλας: Πολύ σύντομα τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Ολοκαυτώματος
    Το δημαρχείο Καβάλας

Ο δήμος Καβάλας, με ανακοίνωση που εξέδωσε, υπογραμμίζει ότι πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Ολοκαυτώματος των 1.484 Ελλήνων Εβραίων της Καβάλας. Η δημοτική αρχή της πόλης παίρνει θέση απέναντι στις αντιδράσεις που προκάλεσε η είδηση περί αναβολής της προγραμματισμένης τελετής των αποκαλυπτηρίων.

Επισημαίνει ακόμη ότι «ουδέποτε λήφθηκε απόφαση ματαίωσης της τελετής των αποκαλυπτηρίων του μνημείου», και συμπληρώνει ότι τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Σώματος (14/5) «εξουσιοδότησαν εν λευκώ τη δήμαρχο να διαχειριστεί το θέμα της τοποθέτησης του μνημείου, στο πλαίσιο του σεβασμού και της προστασίας που θα έπρεπε αυτό να έχει».


Το μνημείο του Ολοκαυτώματος

Τέλος, τονίζεται ότι η τοποθέτηση και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου θα γίνουν «στο επιλεγμένο κεντρικό σημείο της πόλης με τις τιμές που αρμόζουν στη μνήμη των συμπολιτών μας που χάθηκαν, με την παρουσία των συγγενών των θυμάτων και βέβαια με την απαραίτητη σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος».