8 Ιούλιος 2013, 13:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:24

Ένας νέος ελληνοτουρκικός γαστρονομικός πόλεμος αρχίζει!

  • Ένας νέος ελληνοτουρκικός γαστρονομικός πόλεμος αρχίζει!

Ένα νέο μέτωπο στο ελληνοτουρκικό γαστρονομικός πόλεμο ανοίγει με την έλευση στη Θεσσαλονίκη των ζαχαροπλαστείων «Ozsut». Η συγκεκριμένη τουρκική αλυσίδα θεωρείται ηγέτης στην αγορά της γειτονικής χώρας και εξειδικεύεται σε ένα συγκεκριμένο γλυκό: το καζάν ντιπί. Ετσι, μετά τον μπακλαβά και το κουλούρι, το νέο πεδίο ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης σχετίζεται με τον πάτο του καζανιού.

Οπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», η «Ozsut» αποφάσισε να ανοιχθεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη και θα το κάνει μέσω της Θεσσαλονίκης, κοιτάζοντας δηλαδή προς το παρελθόν της. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1938 από τον Σεφέρ Ουστά, ο οποίος είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Θεσσαλονίκη. Κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών, η οικογένειά του μετανάστευσε στη Σμύρνη, όπου ο Σεφέρ Ουστά δημιούργησε την «Ozsut». Μέχρι πριν από 20 χρόνια, λειτουργούσε μόνο ένα κατάστημα, 16 τετραγωνικών μέτρων στο Κεμεραλτί της Σμύρνης

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία αναζητά ήδη κεντρικό κατάστημα στην Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας κυρίως στην οδό Τσιμισκή και στην πλατεία Αριστοτέλους. Ο γενικός διευθυντής της τουρκικής αλυσίδας, Γιλντιρίμ Κουλού, υποστηρίζει πως η αγορά της Ελλάδας αποτελεί γέφυρα για τα επεκτατικά της σχέδια προς την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση και θεωρεί λογικό το πρώτο υποκατάστημα να ανοίξει στην Θεσσαλονίκη, δηλαδή σε μια πόλη όπου υπάρχουν πολλές γευστικές ομοιότητες με την Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: seleo.gr