15 Μάιος 2015, 17:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάιος 2015, 17:51

«Πόντος... Από τον Ξεριζωμό στην Αναγέννηση», η έκθεση του Ελ. Φουλίδη που ξύπνησε μνήμες

  • «Πόντος... Από τον Ξεριζωμό στην Αναγέννηση», η έκθεση του Ελ. Φουλίδη που ξύπνησε μνήμες
    (φωτ.: Ελευθέριος Φουλίδης)

«Πόντος... Από τον Ξεριζωμό στην Αναγέννηση» είναι ο τίτλος της έκθεσης του καταξιωμένου εικαστικού Ελευθέριου Φουλίδη που εγκαινιάστηκε με κάθε λαμπρότητα, τη Δευτέρα που μας πέρασε, στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης.

Εντυπωσιασμένοι δηλώνουν όσοι κατάφεραν να παρευρεθούν στην εκδήλωση, τόσο από τα εγκαίνια όσο και από την ίδια την έκθεση η οποία νοερά σε μεταφέρει στις μαύρες σελίδες του ποντιακού ελληνισμού.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων το κοινό καθήλωσε η ομιλία του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μέσα από το εικαστικό έργο του Ελευθέριου Φουλίδη».


(Φωτ.: e-ptolemeos.gr)

Τέλος, τραγούδια και χοροί από τους καλλιτέχνες Στάθη Παρχαρίδη, Κώστα Πουτακίδη, Δημήτρη Κοτσογλανίδη, Στάθη Αλεξανδρίδη (τραγούδι), Νίκο Κοτταρίδη, Χάρη Αθανασιάδη, Ηλία Παγκαλίδη (λύρα), Κώστα Φουλίδη και Γιώργο Χαϊτίδη (νταούλι) και τις χορευτικές ομάδες των συλλόγων Δρεπάνου και Πρωτοχωρίου ταξίδεψαν τον κόσμο στον αλησμόνητο Πόντο.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι και την Τρίτη 19 Μαΐου, και τελεί υπό την αιγίδα της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης και του ΣΠΟΣ Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Gallery