15 Μάιος 2015, 16:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάιος 2015, 15:59

Ξέσπασε η μάνα του Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

  • Ξέσπασε η μάνα του Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής
    Η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, ξεσπάει κατά την τέταρτη μέρα της δίκης στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Τα μπουκάλια και τα συνθήματα των «Πυρήνων» μέσα στην αίθουσα όπου διεξάγονταν η δίκη της Χρυσής Αυγής ήταν η σπίθα που δυναμίτισε το κλίμα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Η υπεράσπιση, την οποία εκπροσώπησε ο Τάκης Μιχαλόλιας, συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, δήλωσε στο δικαστήριο ότι οι συνήγοροι των κατηγορουμένων διακόπτουν για σήμερα τις υπηρεσίες τους προς τους εντολείς τους καθώς δεν διασφαλίστηκαν οι συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας.

Άλλος δικηγόρος της υπεράσπισης υπονόησε ότι οι κατηγορούμενοι των «Πυρήνων» υποκινήθηκαν από «συνεντεύξεις και αρθρογραφία του μίσους». Είπε ακόμα ότι τέσσερις συνάδελφοί του έχουν δεχθεί επίθεση στα γραφεία τους και ότι κάθε φορά που τελειώνει η δίκη προσπαθούν να φύγουν με ασφάλεια από την αίθουσα. Σε αυτό το σημείο συνήγορος της πολιτικής αγωγής φώναξε προς την υπεράσπιση: «Ανάλογη ευαισθησία θα περιμέναμε όταν δέρνονται οι μάρτυρες».

«Λάθος τους», είπε για την εισβολή, αναφερόμενη στους αστυνομικούς, η πρόεδρος του δικαστηρίου, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα φύλαξης ήταν ανεπαρκή. «Λάθος σας», φώναζε το ακροατήριο.

Όταν η έδρα ανακοίνωσε διακοπή της δίκης για τις 4 Ιουνίου, η μητέρα του Παύλου Φύσσα ξέσπασε και άρχισε να φωνάζει προς τη μεριά των κατηγορουμένων: «Αυτό θέλατε φασιστόμουτρα. Δολοφόνοι, με τα όπλα και το στρατό μαζί σας δεν φοβόσαστε». Εκείνη τη στιγμή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του γιου της, Γιώργος Ρουπακιάς, γύρισε προς το μέρος από όπου ακούγονταν οι φωνές. «Αλητάμπουρα, τι κοιτάς; 24 ήσασταν και σκοτώσατε και κοιτάτε τώρα εμάς, προστατευμένοι; Δολοφόνοι», του είπε η γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση.

Αμέσως μόλις αποφορτίστηκε κάπως η ατμόσφαιρα, ο θείος του Παύλου Φύσσα απευθυνόμενος στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη την ρώτησε: «Πόσο υπομονή να κάνω;» για να του απαντήσει εκείνη: «Να σπάσετε θέλουν. Θέλουν να μη γίνει η δίκη. Μη σπάσεις, λογοκρισία θέλουνε».