8 Ιούλιος 2013, 12:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:24

Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας. Το νέο ΔΣ και οι στόχοι

  • Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας. Το νέο ΔΣ και οι στόχοι

Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας. Το νέο ΔΣ και οι στόχοι.

Το Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013, η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας πραγματοποίησε την ετήσια Γενική Συνέλευσή της στην έδρα της  Pontoxeniteas στο Σίδνεϊ. Ο απερχόμενος Πρόεδρος κ.Νικόλαος Χρυσοστομίδης απέδωσε φόρο τιμής στο Διοικητικό Συμβούλιό του, καθώς και ευχαρίστησε όλους όσους τον υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της δίχρονης θητείας του.
 
Ο κ. Χρυσοστομίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ψήφιση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμένιων, Ασσύριων και Έλλήνων στη Βουλή της Νέας Νότιας Ουαλίας, ένα επίτευγμα που η Ομοσπονδία έβαλε ένα χέρι στην προσπάθεια για να επιτευχθεί. Ευχήθηκε στο νέο-ερχόμενο Πρόεδρο τον κ. Παναγιώτη (Peter) Στεφανίδη ό, τι καλύτερο και δεσμεύτηκε να τον υποστηρίξει στο νέο του ρόλο.

Η εκ περιτροπής Προεδρία από πολιτεία σε πολιτεία δίνει τώρα την ευκαιρία στη Victoria να βοηθήσει να διορθωθούν ορισμένες γέφυρες επικοινωνίας για την ευρύτερη κοινότητα των Ποντίων. Το Ποντιακό Ίδρυμα της Αυστραλίας "Παναγία Σουμελά" πρότεινε και τους τέσσερις υποψήφιους που τώρα απαρτίζουν το ΔΣ, με τον Πρόεδρό του κ. Ονούφριο Γοροζίδη να επιφορτίζει τον εαυτό του να βοηθήσει την επιδιόρθωση των σχέσεων.
 
Ο κ. Στεφανίδης επαίνεσε τον κ. Χρυσοστομίδη για την ταπεινοφροσύνη και την αγάπη του για τον Ποντιακό Πολιτισμό. Ο κ. Στεφανίδης υποσχέθηκε να συνεχίσει το μεγάλο έργο του κ. Χρυσοστομίδη που είχε ξεκινήσει αυτό της οικοδόμησης στενότερων επαφών με άλλους Συλλόγους Ποντίων. Ο κ. Στεφανίδης πρόσθεσε ότι η θέση του ως Αντιπρόεδρος στο απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του επέτρεψε να μάθει από τον κ. Χρυσοστομίδη και του έδωσε τα εφόδια για να συνεχίσει την καλή δουλειά.

Όλα τα παρόντα μελη συμφώνησαν ότι ο στόχος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου πρέπει να είναι η επανένωση της Ομοσπονδίας και η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ όλων των συλλόγων στην Αυστραλία.

Άλλα νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικιτικού Συμβουλίου είναι ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας του κ. Παναγιώτης Παπουλίδης που εξελέγει Αντιπρόεδρος ομόφωνα, ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Oakleigh κ Λεωνίδας Τσόγκας ως νέος  Γραμματέας και η κα Αθηνά Λαζαρίδου ως νέα Ταμίας της Ομοσπονδίας.

Παναγιώτης Στεφανίδης                   
Πρόεδρος                          

Λεωνίδας Τσόγκας
Γραμματέας