15 Μάιος 2015, 15:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάιος 2015, 15:20

Αγωγή στην Bild έκανε ο Μάρδας

  • Αγωγή στην Bild έκανε ο Μάρδας
    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας

Αγωγή κατά της γερμανικής εφημερίδας Bild κατέθεσε σήμερα ο Δημήτρης Μάρδας, με αφορμή το δημοσίευμα που τον εμφάνιζε να έχει μεταφέρει χρήματα από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο.

Για πρώτη φορά υπουργός ελληνικής κυβέρνησης κάνει αγωγή σε ΜΜΕ του εξωτερικού.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι ο αναπληρωτής υπουργός προσέφυγε στη δικαιοσύνη για «την αποκατάσταση της αλήθειας, της τιμής και υπόληψής του, από την παράνομη και υπαίτια προσβολή της προσωπικότητας που υπέστη με το ψευδές δημοσίευμα της εφημερίδας, που τον ονομάτιζε ως τον πολιτικό που δήθεν μετέφερε μέσω της Eurobank, τον Μάρτιο, 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο».

Επίσης, από το υπουργείο Οικονομικών τονίζεται ότι το επίμαχο δημοσίευμα διαψεύσθηκε κατηγορηματικά, εκτός των άλλων, από τη δήλωση πόθεν έσχες του Δ. Μάρδα και τις σχετικές βεβαιώσεις της τράπεζας, που σημειώνουν ότι «τόσο ο αναπληρωτής υπουργός όσο και η σύζυγός του δεν έκαναν την παραμικρή μετακίνηση κεφαλαίων προς οποιανδήποτε τράπεζα του εξωτερικού είτε ως μετρητά είτε με σκοπό την αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων από τις 25/01/2015 ημέρα διενέργειας των εκλογών».