15 Μάιος 2015, 14:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάιος 2015, 14:03

Bloomberg: Ετοιμάζεται το κείμενο της συμφωνίας

  • Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Στα 130 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο

Η σύνταξη του κειμένου της τεχνικής συμφωνίας για την Ελλάδα και τους θεσμούς θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες, αποκάλυψε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Bloomberg. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για υψηλόβαθμο στέλεχος (δεν ανακαλύπτεται όμως το όνομά του) το οποίο συμμετέχει στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

Πιθανότατα η εξέλιξη αυτή να συνδέεται με τη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι πιθανή η επίτευξη συμφωνίας έως τις 19 Μαΐου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης υπογράμμισε ότι η συμφωνία θα περάσει από τους βουλευτές χωρίς προβλήματα!

Παράλληλα, σε συνέντευξή του από την Τιφλίδα στο Bloomberg, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν επεσήμανε τους κινδύνους από μία πιθανή διάσπαση του ευρώ. «Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα δημιουργούσε οικονομικές και χρηματοπιστωτικές προκλήσεις στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, επειδή θα υπονόμευε τους ισχυρισμούς των πολιτικών της ότι η νομισματική ένωση είναι μόνιμη», είπε χαρακτηριστικά.