14 Μάιος 2015, 20:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάιος 2015, 20:21

Καιρός με 30 βαθμούς και σκόνη την Παρασκευή

  • Καλοκαιρινός καιρός σήμερα: Πού θα φτάσει έως και 32 βαθμούς το θερμόμετρο
    Φωτ.: Ευάγγελος Μπουγιώτης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Γενικά αίθριο καιρό και άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στα ηπειρωτικά προβλέπουν την Παρασκευή οι μετεωρολόγοι. Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης, κυρίως στα δυτικά. Η σκόνη θα επιμείνει και το Σάββατο ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα. Τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου στα βόρεια ηπειρωτικά υπάρχει πιθανότητα όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή:

Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι αρχικά δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μονό κατά περιόδους θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος αναμένεται σε Ήπειρο, νησιά του Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι αρχικά δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός και Κυκλάδες και Κρήτη. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στις νότιες περιοχές. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.