14 Μάιος 2015, 15:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάιος 2015, 15:07

Η συνάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με ελληνικούς συλλόγους της Μόσχας

  • Η συνάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με ελληνικούς συλλόγους της Μόσχας
    Η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με τους Α. Σαχμπάζοφ, Θ. Γιαννίτση και Κ. Ατματσίδη, στη Μόσχα

Νίκος Σιδηρόπουλος – Ανταπόκριση από τη Μόσχα

Τους εκπροσώπους των Ελλήνων της Μόσχας συνάντησε κατά το πρόσφατο ταξίδι της στη Ρωσία (8 Μαΐου) η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μίλησε για την κοινωνική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, για τις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης να επιστρέψει στους Έλληνες το αίσθημα της αυτοπεποίθησης και για τον αγώνα να βγει η Ελλάδα από την δανειακή εξάρτηση. Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων. 

«Στο ανατολικό μέτωπο εναντίον της ΕΣΣΔ δεν πολέμησε κανένας Έλληνας. Είναι απόδειξη της πραγματικής στάσης των Ελλήνων απέναντι στον αδελφό λαό της Ρωσίας. Εκατομμύρια πολιτών της Σοβιετικής Ένωσης και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες θυσιάστηκαν για την ελευθερία των χωρών μας από τους φασίστες».


Στιγμιότυπο από τις εορταστικές εκδηλώσεις στη Μόσχα

Οι πρόεδροι των ελληνικών συλλόγων της Μόσχας εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στην πρόεδρο της Βουλής για την παρουσία της στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Μόσχα, και ταυτόχρονα δήλωσαν την υποστήριξή τους στο έργο της ελληνικής κυβέρνησης.

Με αφορμή τη συμμετοχή της στον εορτασμό της νίκης κατά του φασισμού στη Μόσχα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξήρε την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές.

Στη συνάντηση πήραν μέρος o πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων της Μόσχας Αρχιμήδης Σαχμπάζοφ, o πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης «Ρωμιοσύνη» Κωνσταντίνος Ατματσίδης, η Διευθύντρια του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Θεοδώρα Γιαννίτση, η Πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα Ελένη Μιχαλοπούλου και η Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία Δανάη-Μαγδαληνή Κουμανάκου.