14 Μάιος 2015, 15:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάιος 2015, 14:43

Τούρκος ακαδημαϊκός μιλά σε ημερίδα για τη Γενοκτονία

  • Τούρκος ακαδημαϊκός μιλά σε ημερίδα για τη Γενοκτονία

Με καλεσμένο έναν Τούρκο ερευνητή θα πραγματοποιηθεί στο Κιλκίς το Σάββατο 16 Μαΐου, στις 7:30 μ.μ., σημαντική ημερίδα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Η εκδήλωση θα γίνει στο ξενοδοχείο Habitat και ο Τούρκος ερευνητής Σαΐτ Τσετίνογλου θα αναπτύξει το θέμα «Η τρομοκρατία της οργάνωσης "Ένωση και Πρόοδος" κατά των χριστιανών στη Μικρά Ασία: Οικονομικοί αποκλεισμοί, λεηλασίες και πυρπολήσεις». Επίσης θα παρουσιαστούν άλλες τρεις εισηγήσεις.

Ο μαθηματικός και διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας Βλάσης Αγτζίδης θα μιλήσει με θέμα «Η Γενοκτονία των μη μουσουλμανικών πληθυσμών στην Ανατολή και η διαχείριση της ιστορικής μνήμης».

Ο ιστορικός Θεοδόσης Κυριακίδης θα μιλήσει με θέμα «Ακαδημαϊκή έρευνα, πολιτική διεκδίκηση και δημόσιος λόγος για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής», και η ιστορικός Βάσω Τσακόγλου θα αναπτύξει το θέμα «Η Ανατολική Θράκη στη δεκαετία 1912-1922».

Η ημερίδα είναι τμήμα κύκλου σεμιναρίων (τρίτη κατά σειρά εκδήλωση) που πραγματοποιείται από τον νεοσύστατο «Όμιλο για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του νομού Κιλκίς», ταυτόχρονα όμως αποτελεί μέρος των προγραμματισμένων εκδηλώσεων μνήμης της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες».