14 Μάιος 2015, 11:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάιος 2015, 11:30

Παρουσιάστηκε ο δίσκος «Ελαία ερίζωσεν», αφιερωμένος στη Γενοκτονία των Ποντίων (βίντεο)

  • Παρουσιάστηκε ο δίσκος «Ελαία ερίζωσεν», αφιερωμένος στη Γενοκτονία των Ποντίων (βίντεο)

Η παρουσίαση του δίσκου του Χρήστου Παπαδόπουλου Ελαία ερίζωσεν στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία χθες το βράδυ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Είναι ένας δίσκος που όπως αναφέρει και ο συνθέτης του είναι αφιερωμένος στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ως ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα που άφησε πίσω της η Γενοκτονία.

Όσοι βρέθηκαν χθες στην εκδήλωση περιγράφουν με τα καλύτερα λόγια το μουσικό ταξίδι στον αλησμόνητο Πόντο όπου τους ταξίδεψε η νέα δισκογραφική δουλειά του Χρ. Παπαδόπουλου. Το νέο αυτό άλμπουμ περιλαμβάνει την ηχογράφηση της συναυλίας «Αυτή η γη έχει φωνή», η οποία δόθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, αλλά και δυο νέα τραγούδια.

«Στο δίσκο μεταξύ άλλων εμπεριέχονται δύο ποντιακά τραγούδια που έγραψα για τη Γενοκτονία των Ποντίων το 2013, και έξι τραγούδια που έγραψα όταν έφυγε η γιαγιά μου η Μυροφόρα από τη ζωή, πρώτης γενιάς του ξεριζωμού στα χωριά των Γρεβενών, για να τιμήσω τη μνήμη της και να την κρατήσω ζωντανή στο πέρασμα των χρόνων» ανέφερε ο συνθέτης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεγάλοι ερμηνευτές, της ποντιακής σκηνής και όχι, μόνο όπως η Μελίνα Ασλανίδου, ο Βασίλης Σκουλάς, ο Δημήτρης Καρασαββίδης και ο Κώστας Αγέρης.

Gallery