14 Μάιος 2015, 11:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάιος 2015, 10:43

Εντατικές προετοιμασίες των Ποντίων για την εκδήλωση «Ο χορός είναι ζωή»

  • Εντατικές προετοιμασίες των Ποντίων για την εκδήλωση «Ο χορός είναι ζωή»

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για τη μεγάλη εκδήλωση «Ο χορός είναι ζωή» στην Έδεσσα, που θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη χρονιά το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015, με βασικό διοργανωτή τον ποντιακό σύλλογο της περιοχής «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς».

Η  οργανωτική επιτροπή, που αποτελείται από μέλη των συλλόγων Φιλοπρόοδος «Μέγας Αλέξανδρος», Ποντίων «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού, και Μικρασιατών «Η Μπίγα», έχει έρθει σε επαφή με άλλους τοπικούς συλλόγους και ομάδες της πόλης οι οποίοι με χαρά συνεργάστηκαν ώστε οι προσκεκλημένες χορευτικές ομάδες από διάφορα μέρη της Ελλάδας (1.000 και πλέον χορευτές) να απολαύσουν την εδεσσαϊκή φιλοξενία.  

Τη βραδιά της εκδήλωσης οι χορευτικές ομάδες των συλλόγων θα παρουσιάσουν χορούς από όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη Μακεδονία, τον Πόντο, τη Θράκη, τα νησιά, τη Μικρά Ασία και την Ήπειρο. Κάθε παράδοση θα διανύσει από διαφορετικά σημεία το κέντρο της πόλης και θα καταλήξει στο γήπεδο, όπου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση και κάθε περιοχή θα παρουσιάσει ενδεικτικούς χορούς της παράδοσης που εκπροσωπεί.

Η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης με επιστολή που εξέδωσε ευχαριστεί όλες τις επιχειρήσεις της πόλης αλλά και της γύρω περιοχής, οι οποίες βοηθούν τα μέγιστα ώστε αυτή η διοργάνωση να ξεπεράσει σε επιτυχία όλες τις προηγούμενες.