14 Μάιος 2015, 00:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάιος 2015, 01:16

Τι συζητήθηκε στο κυβερνητικό συμβούλιο που κράτησε 5 ώρες

  • Τι συζητήθηκε στο κυβερνητικό συμβούλιο που κράτησε 5 ώρες

Πέντε ώρες είχε διάρκεια το κυβερνητικό συμβούλιο που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Μετά τη λήξη του, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ενημέρωναν πως έγινε συνολική αποτίμηση των διαπραγματεύσεων μέχρι τώρα, ενώ συζητήθηκε διεξοδικά και η περαιτέρω πορεία τους. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το κυβερνητικό συμβούλιο εξουσιοδότησε την ομάδα διαπραγμάτευσης του Brussels Group, να συνεχίσει από την Πέμπτη 4 Μαΐου τις διαπραγματεύσεις με επιδίωξη μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Επιδίωξη της κυβέρνησης πλέον, είναι να βρεθεί μια πολιτική λύση στη σύνοδο κορυφής στη Ρίγα.  

Πρωτοβουλίες αναλαμβάνει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, είναι ένδειξη καλής θέλησης η απόσυρση του δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στο κυβερνητικό συμβούλιο ήταν το ασφαλιστικό και οι ιδιωτικοποιήσεις, με την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη να εκφράζει σοβαρές διαφωνίες για την πώληση του λιμανιού του Πειραιά. 

Νωρίτερα, την Τετάρτη είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη. Μίλησαν για τα νομοσχέδια που πρέπει να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή και τα νέα μέτρα.