13 Μάιος 2015, 21:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάιος 2015, 10:44

Μισθούς 700 ευρώ θέλουν oι δανειστές λέει ο Βαρουφάκης

  • Βαρουφάκης: Εντυπωσιάζομαι από τη φαντασία των δυσφημιστών μου

Μια ακόμη... βόμβα έριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης, που σήμερα φαίνεται ότι είναι η μέρα του. Ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στις πιέσεις που ασκούνται από τους πιστωτές της χώρας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη νέα συμφωνία υπογράμμισε πως φθάνουν στο σημείο να μας λένε «να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700 ευρώ», όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

«Απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά» συμπλήρωσε στη συζήτηση που άνοιξε με δημοσιογράφους και συγκεντρωμένους εφοριακούς έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Ζήτησε μάλιστα από τους εφοριακούς να συμβάλουν προκειμένου να κλείσει η διαπραγμάτευση και δεσμεύτηκε ότι όταν κλείσει θα συζητηθούν τα αιτήματά τους.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη φράση του «μπορώ εγώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο;» (που είπε το μεσημέρι μιλώντας με καθαρίστριες έξω από το υπουργείο), ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε: «Ας σοβαρολογούμε επιτέλους μια φορά. Ρωτήθηκα εάν δεσμεύομαι ότι μετά τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τις συμβασιούχες καθαρίστριες, θα προχωρήσουμε σε μια κίνηση που να τις αποκαταστήσει. Είπα, βεβαίως και θα το κάνουμε. Και ρωτήθηκα «Θα είστε υπουργός; Θα είστε κυβέρνηση;» και λέω «δεν μπορώ να δεσμευτώ για κάτι τέτοιο». Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα ζω αύριο... «χτύπα ξύλο». Αλλά μην παίρνουμε το τόσο και το κάνουμε τόσο».