13 Μάιος 2015, 11:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Οκτώβριος 2015, 11:52

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπέρ Γιάννη Στουρνάρα!

  • Στουρνάρας: Τα τρία βήματα για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της χωρίς βοήθεια
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παντελής Σαΐτας)

Έναν απρόσμενο(;) σύμμαχο βρήκε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Αν και δεν ξέρουμε εάν είναι για καλό του, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βγήκε δημόσια και τον στήριξε.

Στην παρέμβασή του ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι ο κεντρικός τραπεζίτης έχει θεσμικό χρέος να ενημερώνει τους πολίτες για «τα χάλια της οικονομίας».

Να θυμίσουμε ότι ο Στουρνάρας βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ για μια σειρά από ενέργειες που του χρεώνουν, με αποτέλεσμα επώνυμα στελέχη της κυβέρνησης να ζητούν την παραίτησή του.

Στη δήλωσή του ο Κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι:

«Ο Γιάννης Στουρνάρας μπορεί να κατηγορηθεί γιατί δεν ενημέρωσε τον πολιτικό κόσμο και τον ελληνικό λαό για τα τεράστια βάρη τα οποία σωρεύει στους ώμους των Ελλήνων φορολογουμένων η ατέρμονη παράταση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας και όχι για το αντίθετο, όπως φαίνεται να πιστεύει η κυβέρνηση.

»Επί πολλά χρόνια, όταν η Ελλάς αφρόνως εβάδιζε προς τον υπερδανεισμό και την χρεοκοπία, κατηγορούσα τους εκάστοτε Διοικητές της Τράπεζας Ελλάδος, διότι αυτοί τουλάχιστον δεν ενημέρωναν, όπως είχαν θεσμικό χρέος, τον ελληνικό λαό και τον πολιτικό κόσμο για τους κινδύνους εις τους οποίους η χώρα εξετίθετο. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί με τον Γιάννη Στουρνάρα».

Ν.Ε.