12 Μάιος 2015, 18:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάιος 2015, 19:19

Υπό κατάρρευση το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά»

  • Υπό κατάρρευση το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά»

Έκκληση κάνουν οι γιατροί του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Μεταξά», για άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας, ώστε να αποφευχθεί η «πλήρης κατάρρευση» του ιδρύματος, μετά την «ανηλεή και βίαιη μνημονιακή επίθεση που δέχτηκε την τελευταία πενταετία», όπως καταγγέλλουν. Ζητούν να ληφθούν μέτρα για την κάλυψη των κενών θέσεων ογκολογίας προκειμένου «να μη χαθεί ούτε μία νοσηλευτική κλίνη».

Σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωσή τους πως μετά και τις τελευταίες αποχωρήσεις ογκολόγων, υπηρετούν πλέον μόνο τέσσερις (δύο διευθυντές και δύο επιμελητές Β), από τους δεκατρείς που προβλέπεται. Οι συγκεκριμένοι καλούνται να σηκώσουν το βάρος 80 περίπου νοσηλευόμενων, 50 χημειοθεραπειών την ημέρα στο τμήμα ημερήσιας νοσηλείας, τις 24ωρες εφημερίες, τα καθημερινά εξωτερικά ιατρεία, τα ογκολογικά συμβούλια.

«Υπό αυτές τις συνθήκες εργασιακής εξόντωσης είναι αδύνατο να λειτουργήσει πλέον το Ογκολογικό Τμήμα», αναφέρουν οι γιατροί και χαρακτηρίζουν «σταγόνα στον ωκεανό» την πρόσφατη πρόσληψη ενός επικουρικού γιατρού με σύμβαση ενός έτους, καθώς «οι κενές οργανικές θέσεις είναι οκτώ και ο όγκος της δουλειάς τεράστιος και βαθμιαία αυξανόμενος».

Στη δραματική ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως «το νοσοκομείο έχει αφεθεί στο έλεος των ελλείψεων με τρόπο προκλητικό και ύποπτο» ενώ τονίζεται ότι «έχει υποστεί μείωση κλινών, υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα και μείωση του αριθμού των εργαζομένων».

Καταλήγουν πως όλα τα παραπάνω  καθιστούν τη λειτουργία του πλέον «επικίνδυνη»! Σημειώνουμε πως οι γιατροί του «Μεταξά» συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας προσλήψεις προσωπικού και την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών.