12 Μάιος 2015, 14:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάιος 2015, 14:18

Ο Ιβάν Σαββίδης πλήρωσε τα χρέη του ΠΑΟΚ!

  • Ο Ιβάν Σαββίδης πλήρωσε τα χρέη του ΠΑΟΚ!
    Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης μιλά σε εκδήλωση της ομάδας (φωτ: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ιστορική ημέρα σήμερα για τον Δικέφαλο του Βορρά. Ο Ιβάν Σαββίδης εξόφλησε διατραπεζικά (με μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμό της εφορίας) τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο απαλλάσσοντας έτσι την ομάδα από ένα βραχνά που την ταλαιπωρούσε εδώ και χρόνια.

«Ελεύθερος ο ΠΑΟΚ», αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα η ασπρόμαυρη ΠΑΕ.

Η ΠΑΕ υπενθυμίζει ότι ο Ιβάν Σαββίδης είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι «τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι πλέον και δικά μου χρέη. Εγώ δεν χρωστάω πουθενά και σύντομα δεν θα χρωστά ούτε ο ΠΑΟΚ πουθενά». 

Τονίζεται ακόμη ότι ισχυρός άνδρας του Δικέφαλου «με προσωπικές ενέργειες ολοκλήρωσε σήμερα την αποπληρωμή των χρεών που εκκρεμοδικούσαν και βάραιναν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την προηγούμενη δεκαετία, εντάσσοντας την εταιρία στο πρόσφατο νομοσχέδιο που έδωσε τη δυνατότητα να αποπληρωθεί το σύνολο του χρέους».

Η ΠΑΕ γνωστοποιεί και το ακριβές ποσό που δόθηκε στο ελληνικό Δημόσιο: «Με την καταβολή 10.886.811 ευρώ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι από σήμερα απελευθερωμένη από τα βάρη του παρελθόντος, ενώ είναι η πρώτη και μόνη ΠΑΕ διαχρονικά που επιλέγει την πλήρη αποπληρωμή χρέους της».

Με μια συμβολική κίνηση, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ πηγαίνει ο ίδιος στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί δημόσια για το ζήτημα της αποπληρωμής των χρεών και την επόμενη μέρα της ομάδας, που περιλαμβάνει πλάνο ανάπτυξης, με νέο αθλητικό κέντρο και ανακαινισμένη Τούμπα.