12 Μάιος 2015, 12:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάιος 2015, 12:13

Πόλεμος για τη μεταφορά του λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στον «Άγιο Σάββα»

  • Πόλεμος για τη μεταφορά του λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στον «Άγιο Σάββα»
    Στιγμιότυπο από την υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, στον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας

Την ώρα που πιστοί από κάθε γωνιά της Αθήνας αλλά και αρκετούς νομούς της χώρας συρρέουν στην πρωτεύουσα για προσκυνήσουν το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας, έχει ξεσπάσει διαμάχη για το εάν είναι σωστό να το μεταφέρουν στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Μετά τις χθεσινές αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού, ήταν η σειρά των νοσοκομειακών γιατρών να εκφράσουν τον έντονο προβληματισμό τους για το θέμα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος» τόνισε πως θεωρεί «ειδωλολατρία» τη μεταφορά του λειψάνου στο νοσοκομείο.

Προβληματισμένη είναι και η πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη. Αν και καταλαβαίνει ότι είναι θέμα πίστης και αναγνωρίζει το δικαίωμα των ανθρώπων σε αυτό, αμφισβητεί τη μεταφορά του λειψάνου σε ένα νοσοκομείο, σε ώρα λειτουργίας.

Η Αγία Βαρβάρα – σημειώνει – μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς όπου και αν βρίσκεται το λείψανό της. Μάλιστα, αναρωτιέται γιατί δεν μεταφέρεται το ιερό λείψανο και στα άλλα ογκολογικά νοσοκομεία, δηλαδή το «Μεταξά» και τους «Αγίους Αναργύρους».

Η διαμάχη ξέσπασε μετά την ανακοίνωση ότι το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας που έρχεται πρώτη φορά σε ορθόδοξη χώρα εδώ και 1.000 χρόνια, θα μεταφερθεί την Παρασκευή στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», όπου θα παραμείνει επί δύο ώρες, προκειμένου να μπορέσουν να προσκυνήσουν οι ασθενείς.