11 Μάιος 2015, 20:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάιος 2015, 20:29

Αλλάζει ο καιρός την Τρίτη, έρχονται βροχές και καταιγίδες

  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
    Φωτ.: Flickr

Ένα μικρό φθινόπωρο μέσα στην άνοιξη με βροχές και καταιγίδες στα νοτιοανατολικά, πρόσκαιρα ισχυρές, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι την Τρίτη. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Την Τετάρτη στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την Τρίτη:

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπονται σε Μακεδονία και Θράκη. Πιθανότητα όμβρων κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες προβλέπονται σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες οπότε στα νότια είναι πιθανό να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι  βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές κυρίως στην Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα περιοριστούν και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.