11 Μάιος 2015, 17:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάιος 2015, 17:04

Κόντρα Φίλη-Αρχιεπισκοπής για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας

  • Κόντρα Φίλη-Αρχιεπισκοπής για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας
    Σε... μήλον της Έριδος εξελίχθηκε το θέμα των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας μεταξύ Νίκου Φίλη και Αρχιεπισκοπής (φωτ.: Βασίλης Τσενκελίδης)

Μπορεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να έχει δημιουργήσει μια άριστη σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αλλά τα... άνθη του κακού πάντα ξεφυτρώνουν. Αλλιώς πώς να ερμηνευθεί η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, που χαρακτήρισε την προσωρινή μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» ως «εμπόριο οργάνων», τονίζοντας μάλιστα ότι κάτι τέτοιο «δίνει το λάθος μήνυμα στους ασθενείς αφού πρόκειται για μια μορφή λαϊκισμού που απομακρύνει τους ασθενείς από την επιστήμη»;

Έντονη ήταν η αντίδραση της Αρχιεπισκοπής, η οποία με δήλωση του διευθυντή Τύπου Χάρη Κονιδάρη δήλωσε:

«Εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους Μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκείας».

Και πρόσθεσε: «Καλό είναι να ερωτήσει ο ίδιος τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εάν επιθυμούν ή όχι τη μεταφορά του ιερού λειψάνου, αλλά και να διδαχθεί από τη στάση του πρωθυπουργού της χώρας ο οποίος σέβεται απόλυτα το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων και αποφεύγει να πέφτει στην παγίδα παρωχημένων... προοδευτικών λαϊκισμών».