11 Μάιος 2015, 17:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάρτιος 2016, 15:57

Τα αδέρφια Τσαχουρίδη έδωσαν Ψυχή και Σώμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (φωτο)

  • Τα αδέρφια Τσαχουρίδη έδωσαν Ψυχή και Σώμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (φωτο)
    Φωτ.: NDP Photo Agency Νικολαρέας, Δασκαλάκης, Πουπουλίδου
  • Τα αδέρφια Τσαχουρίδη έδωσαν Ψυχή και Σώμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (φωτο)
    Φωτ.: NDP Photo Agency Νικολαρέας, Δασκαλάκης, Πουπουλίδου

Για άλλη μια φορά παρέσυραν το κοινό σε ένα απολαυστικό μουσικό ταξίδι τα δύο χαρισματικά αδέλφια, ο Ματθαίος και ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, στην μουσική παράσταση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το πέρασμα από το ένα μουσικό είδος στο άλλο, αλλά και η εκτέλεση παραδοσιακών τραγουδιών από διαφορετικούς πολιτισμούς και από όλες τις πλευρές της γης, συγκλόνισαν και ενθουσίασαν όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Η μουσική, όπως απέδειξαν και κατά τη διάρκεια της παράστασής τους, δεν έχει όρια – ούτε πολιτισμικά ούτε εθνικά. Η τέχνη των Μουσών έχει στόχο να ενώσει τους ανθρώπους, και το άκουσμά της να προσφέρει γαλήνη. Με οδηγό αυτή την ιδέα προσκάλεσαν στην παράσταση έναν παλιό καλό τους φίλο από την Αγγλία, ο οποίος σπούδαζε μαζί τους μουσική, τον Hussein Zahawy.

Το όργανο με το οποίο συνόδευσε την ηχητική αρμονία της  ποντιακής λύρας του Ματθαίου αλλά και της φωνής του Κωνσταντίνου ήταν το κουρδικό Daf (ανήκει στην κατηγορία των frame drums). O συνδυασμός των παραδόσεων ενθουσίασε το κοινό και είχε ως αποτέλεσμα το ηχηρό και έντονο χειροκρότημά τους. Το αποκορύφωμα όμως σε αυτή την ιδιαίτερη μουσική συνάντηση ήταν η παρουσία του Μίμη Πλέσσα. 


                                                      Φωτ.: NDP Photo Agency Νικολαρέας, Δασκαλάκης, Πουπουλίδου

Αρχικά ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης έσπευσε να αναγνωρίσει το ταλέντο των δύο πρωταγωνιστών της σκηνής, την πολυδιάστατη και πολύμορφη φωνή του Κωνσταντίνου και το «τέρας» της μουσικής που παίζει βιολί, όπως αποκάλεσε τον Ματθαίο. Ύστερα, αποφάσισε να παίξει στο πιάνο, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, μαζί με τα δύο αδέλφια, και να προσφέρει μια ανεπανάληπτη και αξέχαστη μουσική εμπειρία στο κοινό.

Κωνσταντίνος Τσενκελίδης
 

Gallery