7 Ιούλιος 2013, 12:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:24

Το καθηλωτικό βίντεο της μαθήτριας που συγκίνησε το ελληνικό κοινό!

  • Το καθηλωτικό βίντεο της μαθήτριας που συγκίνησε το ελληνικό κοινό!

Το καθηλωτικό βίντεο που συγκίνησε το ελληνικό κοινό! Η μικρή πρωταγωνίστρια της ταινίας «Κλειώ»,  Άννα-Μαρία Σακελλαρίου, κατέκτησε το κοινό στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ant1 με αφορμή την σειρά «Ήρωες ανάμεσά μας» τόσο με τον αφοπλιστικό αυθορμητισμό της όσο και με τα λόγια της.

Οι «Ήρωες» που γνωρίσαμε μέσα από την εκπομπή του ΑΝΤ1 βραβεύτηκαν σε ειδική εκδήλωση που έγινε στη «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» στην Αθήνα. Παρόλο που ποτέ δε ζήτησαν αντίκρισμα για τη βοήθεια που προσέφεραν, τιμήθηκαν για την ψυχική τους γενναιοδωρία. Ανάμεσα τους και τα παιδιά του γυμνασίου Οιχαλίας που μέσα από την ταινία τους «Κλειώ» (η καλύτερη μαθητική ταινία της χρονιάς) έθιξαν με χαρακτηριστικό τρόπο το μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης.

Το βραβείο παρέλαβε η δημιουργός ουσιαστικά της ταινίας η χαρισματική Άννα Μαρία Σακελλαρίου από τον γνωστό σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή. Όπως είπε «πολλοί γονείς επηρεάστηκαν από την ταινία για να επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα και τα παιδιά τους».

Εύστροφη και ετοιμόλογη έκλεψε τις εντυπώσεις και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Στους μαθητές θα δοθεί όλος ο εξοπλισμός για να ετοιμάσουν τη νέα τους ταινία ως επιβράβευση των προσπαθειών τους με την Αννα Μαρία να σημειώνει με χαρακτηριστικό τρόπο ότι «έχουμε τα χρώματα και τα πινέλα, τώρα έχουμε και την κάμερα για να ζωγραφίσουμε τον παράδεισο».

«Αμα υπάρχει τέτοια νεότης το μέλλον της Ελλάδας είναι ευοίωνο» τόνισε ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής , ενώ ειδική μνεία στην μικρή Άννα Μαρία έκανε στο τέλος της βραδιάς ο γενικός διευθυντής του ΑΝΤ1 Στρατής Λιαρέλης. Μίλησε για ένα παιδί θαύμα «για τη λαίλαπα Αννα Μαρία» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «δεν ήταν μόνο η εξυπνάδα της αλλά και τα σωστά ελληνικά που μας έκανε να ντραπούμε όλοι μας οι άνθρωποι της τηλεόρασης».

Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου.