11 Μάιος 2015, 13:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάιος 2015, 12:58

«Μην το πετάς... σκέψου αν τρώγεται» – Τα παιδιά έμαθαν να μην πετούν τρόφιμα

  • «Μην το πετάς... σκέψου αν τρώγεται» – Τα παιδιά έμαθαν να μην πετούν τρόφιμα

Παιδιά από παιδικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης, της Θέρμης, της Πυλαίας, της Καλαμαριάς αλλά και παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας συμμετείχαν ανήμερα της γιορτής της μητέρας, σε ομαδικές δραστηριότητες και βιωματικά παιχνίδια στον αύλειο χώρο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης με στόχο την ευαισθητοποίηση και την αλλαγή συμπεριφοράς στο θέμα της σπατάλης των τροφίμων.

Με το σύνθημα «Μην το πετάς… σκέψου αν τρώγεται» στήθηκαν πάγκοι, όπου έλαβαν χώρα εργαστήρια με φρούτα και λαχανικά από την Κεντρική Λαχαναγορά.

Πρόκειται για προϊόντα που συνήθως καταλήγουν στον κάδο των αχρήστων, λόγω του ότι είναι σε πλεόνασμα ή είναι αντιαισθητικά και δεν διατίθενται προς πώληση παρόλο που είναι 100% βρώσιμα.

Τα παιδιά είχαν παράλληλα την ευκαιρία μαζί με τον σεφ Κωνσταντίνο Αϊβαζόγλου να φτιάξουν χυμούς, φρουτοσουβλάκια και μια πρωτότυπη φρουτοσαλάτα καθώς επίσης και να δημιουργήσουν χειροτεχνίες από όσπρια.

Η δράση αυτή ήταν η τελική εκδήλωση του ευρωπαϊκού έργου FUSIONS «Cr-EAT-ive Schools» με σκοπό τη μείωση των αποβλήτων τροφίμων σε οικογένειες με παιδιά προσχολικής ηλικίας που συντονίζεται από την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης.