10 Μάιος 2015, 15:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μάιος 2015, 15:43

Είσοδο στο Ραδιομέγαρο ετοιμάζει η ΠΟΣΠΕΡΤ!

  • Είσοδο στο Ραδιομέγαρο ετοιμάζει η ΠΟΣΠΕΡΤ!

Ανακοίνωση-κάλεσμα προς όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ για συγκέντρωση και είσοδο στο Ραδιομέγαρο, το πρωί (09:00) της Δευτέρας, απευθύνει η ΠΟΣΠΕΡΤ, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί την άρση των αδικιών και ασαφειών του νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Η κινητοποίηση προκαλεί νέο πονοκέφαλο στην ελληνική κυβέρνηση και μάλιστα σε μια ημέρα κατά την οποία διεξάγεται το κρίσιμο Eurogroup. 

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι απαιτούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα της εργασίας τους και το δικαιούνται από τις 30/4/2015 (αφήνοντας έτσι αιχμές για την κυβέρνηση). 

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι η επιστροφή όλων των εργαζομένων και η λειτουργία όλων των δομών πρέπει να γίνει ταυτόχρονα και άμεσα.

Ακόμη τονίζονται τα εξής: «Παίρνουμε τη δουλειά μας πίσω χωρίς όμως να ξεχνάμε την υπόσχεση μας για δημόσια ραδιοτηλεόραση, ανοιχτή στην κοινωνία και τον αγώνα μας για τους θεσμούς, την ισονομία, τη δικαιοσύνη και το σταμάτημα των μνημονίων της ανεργίας, της φτώχιας και της εξαθλίωσης του λαού».

Στον αντίποδα, η διοίκηση της ΕΡΤ υποστηρίζει ότι «Οι διαδικασίες επιλογής και διορισμού του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχουν ήδη εκκινήσει και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους εντός της εβδομάδος. Το απερχόμενο ΔΣ στερείται κάθε αρμοδιότητας να επιληφθεί σχετικώς, και επομένως κινήσεις όπως οι ανωτέρω ουδέν προσφέρουν στην ομαλή λειτουργία της εταιρείας».