10 Μάιος 2015, 02:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μάιος 2015, 02:24

Γιορτή της Μητέρας 2015

  • Γιορτή της Μητέρας 2015

Μια ξεχωριστή θέση έχει κάθε χρόνο στο ημερολόγιο η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου καθώς αυτή η μέρα έχει καθιερωθεί να είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στη μητέρα που γιορτάζει σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Έτσι λοιπόν και φέτος στις 10 Μαΐου, μικρά και μεγάλα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν στο πλάσμα που τους χάρισε το πολυτιμότερο δώρο όλων, την ίδια τη ζωή, την αγάπη τους.  

Ένα φιλί και μια αγκαλιά είναι για εκείνη ο κόσμος όλος και φέρνουν τον ήλιο στην καρδιά της ακόμη και την πιο μουντή ημέρα.

Ήταν, είναι και θα είναι ο άνθρωπος που θα μας αγαπά άνευ όρων και θα είναι πάντοτε δίπλα μας και στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα.

Εκείνη που θα μας βλέπει πάντοτε μωρά όσα χρόνια κι αν περάσουν και που ό,τι καιρό κι αν κάνει εκεί έξω θα μας προτρέπει να πάρουμε μαζί μας... ζακέτα πριν βγούμε από το σπίτι έτσι ώστε να μην κρυώσουμε!

Και το doodle της Google είναι σήμερα αφιερωμένο στη μάνα. Απεικονίζει κάθε μητέρα στη φύση είτε έχει ανθρώπινη φύση είτε... ζωική. Γλύκα!

Με αφορμή τον εορτασμό της μητέρας διοργανώνονται ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και βέβαια από αυτήν τη σημαντική γιορτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι αντίστοιχες ποντιακές πινελιές καθώς ιδίως η Πόντια μητέρα και η σύγχρονη, του 2015, δεν στερεύει ποτέ από στοργή και αγάπη προς τα παιδιά της.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Γιορτή της Μητέρας, ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης τιμά την «Μάνα της προσφυγιάς» με Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσι του Ιωάννη του Θεολόγου, ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Κομνηνών πραγματοποιεί σχετική ομιλία με κεντρικό πρόσωπο την συγγραφέα Παρθένα Τσοκτουρίδου στην Εορδαία και ο Σύλλογος Ποντίων Χανίων «Παναγία Σουμελά» παρουσιάζει τη Μουσικοχορευτική παράσταση «Ακριβή μου μάνα» με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ποντίων Χανίων.

Αλλά και στην Αθήνα η μητέρα θα είναι το πρωταγωνιστικό πρόσωπο αυτής της ημέρας. Χαρακτηριστικό είναι το αφιέρωμα στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στην Πλάκα, το οποίο θα περιλαμβάνει πλήθος δημιουργικών δραστηριοτήτων όπως μαγειρική, χειροτεχνίες και ζωγραφική, αλλά και το φεστιβάλ για διασκέδαση και παιχνίδι που διοργανώνεται από ιστοσελίδα για γονείς, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής όπου θα φιλοξενηθούν διαδραστικές παραστάσεις, ταχυδακτυλουργικό σόου, θέατρο σκιών, αφηγήσεις παραμυθιών, κουκλοθέατρο, τραγούδια, χοροί και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Όπως και να έχει όμως, αρκεί εκείνη την ημέρα να κάνει κανείς μια βόλτα και θα διαπιστώσει ότι όλες οι γειτονιές ανεξαιρέτως, σε κάθε γωνιά του δρόμου θα έχουν φροντίσει να διοργανώσουν τη δική τους μικρή γιορτή προς τιμήν του σημαντικότερου ανθρώπου της ζωής μας!

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες!