8 Μάιος 2015, 17:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Μάιος 2015, 17:27

Συχνή η επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ λέει η Καγκελαρία

  • Συχνή η επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ λέει η Καγκελαρία
    Φωτ.: Andrea Bonetti (EPA)

Την ανοιχτή γραμμή Αθήνας-Βερολίνου επιβεβαίωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ. Η Κριστιάνε Βιρτς ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι σε συχνή επικοινωνία και έχουν γίνει αρκετά τηλεφωνήματα με πιο ενδεικτικό εκείνο της περασμένης Τετάρτης, στον απόηχο της κοινής δήλωσης Τσίπρα-Γιούνκερ.

Τα βλέμματα όλων είναι πλέον στραμμένα στο Eurogroup της Δευτέρας και στο ενδεχόμενο να υπάρξει μια κοινή δήλωση που να επιβεβαιώνει ότι η συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές είναι ζήτημα χρόνου. Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Μάρτιν Γιέγκερ, το Βερολίνο πηγαίνει στη συνάντηση «επιφυλακτικά σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες». Ο ίδιος παρέπεμψε στις χθεσινές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού και κατέληξε λέγοντας: «Θα δούμε πώς θα είναι τα πράγματα τη Δευτέρα».

Ο Μάρτιν Γιέγκερ απέφυγε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε ο Σόιμπλε με τον επικεφαλής του Eurogroup. «Αν θεωρείτε ότι η Ελλάδα έπαιξε κάποιο ρόλο στη συνάντηση δεν κάνετε λάθος», ήταν το μόνο που δήλωσε.