8 Μάιος 2015, 12:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Μάιος 2015, 12:01

Έτοιμη η Κύπρος να υποδεχθεί για πρώτη φορά την εικόνα της Παναγίας Σουμελά

  • Έτοιμη η Κύπρος να υποδεχθεί για πρώτη φορά την εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Στο πόδι βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η Κύπρος για την επίσημη υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελά, η οποία φτάνει στο νησί για πρώτη φορά σήμερα, Παρασκευή 8 Μαΐου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.

Η Ένωση Ελλήνων Ποντίων Κύπρου και το Κέντρο Νεότητας «Παναγία Σουμελά» δηλώνουν πανέτοιμοι να υποδεχθούν το ιερότερο σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού, που θα παραμείνει για προσκύνημα στο νησί μέχρι και τις 16 Μαΐου.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου Βασίλειος, «για πρώτη φορά έρχεται στην Κύπρο η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά. [...] Στο πλαίσιο των εορτασμών για τον πολιούχο της Μητρόπολης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, τον Άγιο Επιφάνειο, επίσκοπο Κωνσταντίας, που τιμάται στις 12 Μαΐου, είχαμε ζητήσει από τον Μητροπολίτη Βεροίας να μεταφέρει στην Κύπρο για προσκύνημα την εικόνα της Παναγίας Σουμελά».

«Σκοπεύουμε να ιδρύσουμε ένα μοναστήρι στην περιοχή μας το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην Παναγία Σουμελά» αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Βασίλειος.

Η Παναγία Σουμελά ήταν πασίγνωστη σε όλη την περιοχή του Πόντου και τιμάται όχι μόνο από τους Ποντίους αλλά και από Ρώσους, Γεωργιανούς και άλλους.

Την εικόνα θα μεταφέρει στην Κύπρο ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων. Η θαυματουργή εικόνα θα φτάσει στο αεροδρόμιο της Λάρνακας γύρω στις 13:00, και ακολούθως θα μεταφερθεί στο Παραλίμνι. Η επίσημη υποδοχή της θα γίνει στις 18:30 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες πιστούς (ποντιακής καταγωγής και μη).

  • Με πληροφορίες από το ΚΥΠΕ.