8 Μάιος 2015, 11:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Μάιος 2015, 11:13

Η επίθεση Λαγού σε Κανέλλη (βίντεο)

  • Η επίθεση Λαγού σε Κανέλλη (βίντεο)
    Η Λιάνα Κανέλλη προσέρχεται στις φυλακές Κορυδαλλού λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ορέστης Παναγιώτου)

Μετά τον Ηλία Κασιδιάρη και το χαστούκι που έριξε στην Λιάνα Κανέλλη στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, ακόμη ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο Γιάννης Λαγός, επιχείρησε να της επιτεθεί – αυτήν τη φορά εντός της Βουλής.

Το περιστατικό ξεκίνησε στην Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος, όταν ο Γ. Λαγός είπε ότι θέλει να μιλήσει ως υπόδικος, προκαλώντας την απάντηση της Λιάνας Κανέλλη ότι «δεν είμαστε όλοι με την ιδιότητα του υπόδικου σ’ αυτή την επιτροπή». Κατόπιν, η βουλευτής  βγήκε έξω από την αίθουσα όπου την ακολούθησε κι εκείνος.

Οι βουλευτές Νίκος Μανιός και Χρήστος Σμίας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Δημήτρης Κυριαζίδης από τη Νέα Δημοκρατία τον εμπόδισαν να την πλησιάσει, ωστόσο δεν αποφεύχθηκε η λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτής της Χρυσής Αυγής και της βουλευτή του ΚΚΕ: «Σε είδα και σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής». «Ναι, ήμουν», αποκρίθηκε εκείνη, και η απάντησή του ήταν «να δεις πώς θα φύγεις».

Η σκηνή συνεχίστηκε με τη Λ. Κανέλλη να ρωτάει αν την απειλεί κι εκείνον να απαντά «ναι σε απειλώ, τι θα πεις, ότι σου έδωσα κανένα χαστούκι; Να μου κάνεις κι εμένα μήνυση». Εκείνη έσπευσε να του απαντήσει ότι «μήνυση δεν έκανα ούτε στον Κασιδιάρη, θα κάνω σε εσένα;».

Το σκηνικό της έντασης καταγράφηκε από το κύκλωμα της Βουλής.

Το περιστατικό σχολίασε η πρόεδρος της Επιτροπής Βασιλική Κατριβάνου η οποία τόνισε «χαίρομαι πάρα πολύ που κάποιοι συνάδελφοι βγήκαν έξω και υπερασπίστηκαν συναδέλφους βουλευτές».

Παράλληλα, δήλωσε ότι για το γεγονός θα ενημερωθεί τόσο η Πρόεδρος της Βουλής όσο και οι βουλευτές.

Στη συνέχεια η Β. Κατριβάνου ζήτησε από τη βουλευτή του ΚΚΕ να καταγραφεί το περιστατικό κι έτσι η Λιάνα Κανέλλη επανέλαβε την καταγγελία της από το μικρόφωνο. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους δύο βουλευτές που άκουσαν φωνές και έσπευσαν να βγουν έξω από την αίθουσα.

Η ένταση ωστόσο μεταφέρθηκε και στην αίθουσα της Διάσκεψης των Προέδρων, όπου η Β. Κατριβάνου κατήγγειλε το περιστατικό. Αμέσως οι εκπρόσωποι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ποταμιού ζήτησαν να υπάρξει πολιτική καταγγελία για το συμβάν, αλλά η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Νίκος Νικολόπουλος αρνήθηκαν, πυροδοτώντας οργισμένες αντιδράσεις.

Η Πρόεδρος της Βουλής και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ πρότειναν το θέμα να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα ζήτησαν ψηφοφορία.

Τελικά, το περιστατικό μετά την άρνηση των Κωνσταντοπούλου-Νικολόπουλου παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας.