8 Μάιος 2015, 11:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Μάιος 2015, 11:17

Η Ένωση Ποντίων Περιστερίου για τη Γενοκτονία των Ποντίων – Αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων

  • Η Ένωση Ποντίων Περιστερίου για τη Γενοκτονία των Ποντίων – Αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων

Σειρά δράσεων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων ανακοίνωσε η Ένωση Ποντίων Περιστερίου.

Για δύο μέρες, από το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Μαΐου μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου 16 Μαΐου, ο σύλλογος θα βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στην αρχή του πεζοδρόμου της Εθνικής Αντιστάσεως (απέναντι από το Δημαρχείο) και θα διανέμει ενημερωτικό υλικό για τη Γενοκτονία ενώ θα παρουσιάζει και οπτικοακουστικό υλικό για την τραγική αυτή σελίδα της ιστορίας του ελληνισμού. 

Χρήματα που θα συγκεντρώσει η Ένωση στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων θα δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στο ειδικό περίπτερο η Ένωση θα συγκεντρώνει χαρτικά και είδη χειροτεχνίας, είδη καθαρισμού αλλά και χρήματα στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τα οποία θα δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού», Δραγούμη 4, Χρυσούπολη Περιστερίου.

Επιμνημόσυνη δέηση θα τελεστεί την Κυριακή 17 Μαΐου στις 9:00 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Περιστερίου, και στη συνέχεια η Ένωση θα κάνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο προς τιμήν της Πόντιας Μάνας. Θα γίνει προσκλητήριο θυμάτων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακουσθεί ο εθνικός ύμνος από τη φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου.

Τιμητικό άγημα θα συμμετάσχει στις κεντρικές εκδηλώσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) για την ημέρα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 19 Μαΐου στις 18:00, στο Σύνταγμα.

Διαβάστε περισσότερα για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη σχετική ενότητα του Pontos-News.gr.