7 Μάιος 2015, 11:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Μάιος 2015, 11:31

Τίμησαν τη μνήμη της Αγίας Σοφίας της Ποντίας (βίντεο, φωτο)

  • Τίμησαν τη μνήμη της Αγίας Σοφίας της Ποντίας (βίντεο, φωτο)

Σε κλίμα κατάνυξης, πολλοί πιστοί –ανάμεσα τους και ποντιακοί σύλλογοι– βρέθηκαν χθες στο Μοναστήρι της Παναγίας, στην περιοχή της Κλεισούρας Καστοριάς, προκειμένου να τιμήσουν την κοίμηση της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας η οποία ήρθε από τον Πόντο και ασκήτεψε εκεί μέχρι τα τέλη του βίου της, στις 6 Μαΐου 1974.

Στο μοναστήρι τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ, τον Επίσκοπο Θεουπόλεως Παντελεήμονα και τον Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ.

Πολλά ποντιακά σωματεία βρέθηκαν εκεί προκειμένου να τιμήσουν την ημέρα μνήμης της κοίμησης της Αγίας. Ανάμεσά τους ξεχώρισαν τα αγήματα από τον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας και την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων νομού Καστοριάς. Τα μέλη των ποντιακών συλλόγων, φορώντας τις ποντιακές τους φορεσιές και κρατώντας τα λάβαρά τους, συμμετείχαν τόσο στη Θεία Λειτουργία όσο και στη λιτάνευση της εικόνας.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας, των Ιερών Λειψάνων και της Ιερής Εικόνας της Αγίας Σοφίας μέχρι τον τάφο της, παρουσία εκατοντάδων πιστών και ποντιακής καταγωγής, καθώς και των τοπικών Αρχών.

Gallery