7 Μάιος 2015, 07:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Μάιος 2015, 12:39

Στο πόδι ο Κορυδαλλός για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

  • Στο πόδι ο Κορυδαλλός για τη δίκη της Χρυσής Αυγής
    Στιγμιότυπο από τις κινητοποιήσεις την ημέρα της έναρξης της δίκης

Με συγκέντρωση έξω από τη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών απαντά ο Δήμος Κορυδαλλού μαζί με φορείς και κατοίκους της περιοχής, στην επανάληψη της δίκης της Χρυσής Αυγής. Το ραντεβού ορίστηκε για τις 8:00 το πρωί έξω από το δημαρχείο της πόλης, αφετηρία για την πορεία προς τις φυλακές.

Οι Κορυδαλλιώτες εκφράζουν την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή της δίκης στην πόλη τους, ενώ η κινητοποίηση παίρνει νέες διαστάσεις μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μεταφέρει τα εξεταστικά κέντρα των πανελληνίων σε γειτονικούς δήμους.

Το γεγονός έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του Δήμου Κορυδαλλού, εκπαιδευτικών και γονέων. «Οι μαθητές του Κορυδαλλού ''εξορίζονται'' από τα σχολεία τους εξαιτίας της αδυναμίας του υπουργείου να βρει κατάλληλο χώρο για τη διεξαγωγή της σημαντικότερης δίκης των τελευταίων ετών. Δεν μπορούμε να συνηγορήσουμε στην αντιμετώπισή τους ως υποψηφίων β΄ κατηγορίας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες αιματηρές συμπλοκές στην Γ΄ Πτέρυγα των φυλακών, ανέφερε ότι «αποτελούν ένα ακόμα θλιβερό αλλά ενδεικτικό επεισόδιο των κινδύνων και της ανησυχίας που προκαλεί η παρουσία των φυλακών δίπλα σε σπίτια, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, αθλητικά κέντρα. Το θέμα της πλήρους και οριστικής απομάκρυνσης των φυλακών από τον Κορυδαλλό είναι πρώτης προτεραιότητας και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη νέα κυβέρνηση».

Σήμερα θα μείνουν και πάλι κλειστά όλα τα σχολεία της πόλης καθώς και όλες οι υπηρεσίες του δήμου, έπειτα από σχετική απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και του Σταύρου Κασιμάτη.