6 Μάιος 2015, 18:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Μάιος 2015, 18:22

Οι Τούρκοι μετέφρασαν το Κοράνι στα αρμενικά!

  • Οι Τούρκοι μετέφρασαν το Κοράνι στα αρμενικά!

Στα αρμενικά μετέφρασαν και διανέμουν το Κοράνι δωρεάν σε βιβλιοπωλεία και μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) οι Τούρκοι. Ειδικότερα, η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, η οποία μάλιστα ισχυρίζεται ότι η έκδοσή του τέτοιες μέρες που οι Αρμένιοι τιμούν τα θύματα της Γενοκτονίας, στην 100ή τραγική επέτειο, είναι... απλή σύμπτωση. 

Το δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης δρ Γιουκσέλ Σαλμάν, ενημερώνοντας ότι 4.000 αντίτυπα του ιερού βιβλίου του Ισλάμ, μεταφρασμένα στην ανατολική και τη δυτική αρμενική διάλεκτο, θα διανεμηθούν σε βιβλιοπωλεία και ΜΚΟ. Αργότερα, θα αρχίσει η πώλησή τους.

Γιατί το Κοράνι στα αρμενικά κυκλοφόρησε τώρα; Ο Σαλμάν λέει ότι είναι «τελείως συμπτωματικό». Το σχέδιο έκδοσής του εκπονήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, «η μετάφρασή του πήρε 2,5 χρόνια και η επιμέλειά του το υπόλοιπο διάστημα». Ο δρ Σαλμάν τόνισε ότι αυτό που πρέπει κανείς να κρατήσει είναι το μήνυμα του Κορανίου ότι «η δολοφονία ενός ανθρώπου ισοδυναμεί με τη δολοφονία όλης της ανθρωπότητας».

Προφανώς οι οθωμανοί Τούρκοι που προκάλεσαν και εκτέλεσαν το σχέδιο της Γενοκτονίας των Αρμενίων δεν το γνώριζαν...