6 Μάιος 2015, 11:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Μάιος 2015, 11:52

Ένα απρόοπτο γεγονός αναβάλλει το ποντιακό πανηγύρι για την Αγία Σοφία στη Μεταμόρφωση

  • Ένα απρόοπτο γεγονός αναβάλλει το ποντιακό πανηγύρι για την Αγία Σοφία στη Μεταμόρφωση

Ο Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος» διοργανώνει κάθε χρόνο λατρευτικές εκδηλώσεις στην Αγία Σοφία την Ποντία με σκοπό να τιμήσει την κοίμηση της Αγίας στις 6 Μαΐου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται πάντα με ποντιακό πανηγύρι, όπου ό κόσμος διασκεδάζει σε ποντιακούς ρυθμούς στην πλατεία Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Μαΐου 2015, όμως το ΔΣ του συλλόγου, συμπαραστεκόμενο σε ένα μέλος του που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, αποφάσισε να αναβάλει το ποντιακό πανηγύρι το βράδυ του Σαββάτου.

«Λόγω του απρόοπτου γεγονότος που συντάραξε την οικογένεια του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης, θεωρήσαμε χρέος μας να αναβάλουμε το πανηγύρι που είχε προγραμματιστεί να γίνει το βράδυ του Σαββάτου 9 Μαΐου» ανακοίνωσε το ΔΣ του συλλόγου.

Ωστόσο η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι υπόλοιπες  θρησκευτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά με το εξής πρόγραμμα:

  • Την Παρασκευή 8 Μαΐου στις 19:00 θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής Μεταμόρφωσης.
  • Το Σάββατο 9 Μαΐου στις 07:00 θα τελεστεί Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής Μεταμόρφωσης. Επίσης θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Αμέσως μετά θα σερβιριστεί παραδοσιακό ποντιακό κέρασμα για όλους, στον προαύλιο χώρο του παρεκκλησιού.
Εκδηλωσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ08
ΜΑΙΟΣ
2015
19:00
Ένα απρόοπτο γεγονός αναβάλλει το ποντιακό πανηγύρι για την Αγία Σοφία στη Μεταμόρφωση. Ο...