5 Μάιος 2015, 16:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάιος 2015, 16:22

Στην αγκαλιά της μητέρας της μετά από έξι μήνες η 4χρονη Τάλα

  • Στην αγκαλιά της μητέρας της μετά από έξι μήνες η 4χρονη Τάλα
    Στην αγκαλιά της μαμάς από σήμερα το πρωί η 4χρονη Ταλα (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», με την 4χρονη Τάλα να πέφτει στην αγκαλιά της μητέρας της έπειτα από έξι μήνες. Πρόκειται για το κοριτσάκι από τη Συρία, που είχε παραμείνει τον περασμένο Δεκέμβριο για περισσότερες από δέκα ώρες δίπλα στο νεκρό πατέρα του στην περιοχή του Θουρίου Έβρου.

Στην προσπάθειά του να βρει μια καλύτερη ζωή για το παιδί του, ο πατέρας είχε αφήσει την τελευταία του πνοή από το κρύο.

Την μικρή βρήκε αγρότης μέσα σε οικίσκο γεώτρησης άντλησης υδάτων, που βρίσκεται 300 μέτρα από το ποτάμι, και την παρέδωσε στην αστυνομία. Το κοριτσάκι οδηγήθηκε στο νοσοκομείο του Διδυμότειχου και έκτοτε την περιέθαλψε το «Χαμόγελο του Παιδιού» στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα, έξι μήνες μετά, και αφού απέφεραν καρπούς οι προσπάθειες του «Χαμόγελου του Παιδιού», η μικρή Τάλα συνάντησε ξανά την μητέρα της και τον μικρό της αδερφό, που ήρθαν από την Δαμασκό. Όλον αυτόν τον καιρό η 4χρονη παρακαλούσε να μην ταξιδέψει η μαμά της με βάρκα, αλλά με αεροπλάνο, για να είναι ασφαλής!


Η Τάλα λίγο μετά την ανεύρεσή της στον οικίσκο από αγρότη του Έβρου τον Δεκέμβριο

«Η συζήτησή τους, κάθε φορά, ήταν πόνος» είπε χαρακτηριστικά η Χάλα Αλμάσεν, εθελόντρια διερμηνέας στο «Χαμόγελο», η οποία βρισκόταν δίπλα στο κοριτσάκι καθ’ όλη τη διάρκεια διαμονής του στο Σπίτι του «Χαμόγελου», στον Φοίνικα Θεσσαλονίκης. 

Στην επανένωση της οικογένειας βοήθησαν η διπλωματική αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα και εισαγγελικές Αρχές που επιλήφθηκαν ώστε να έρθει η Σύρια μητέρα παλαιστινιακής καταγωγής και ο γιος της, από τη Δαμασκό στη Θεσσαλονίκη.