5 Μάιος 2015, 15:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάιος 2015, 15:26

Γερμανία: Παραλύει ο σιδηρόδρομος, λόγω απεργίας των μηχανοδηγών

  • Γερμανία: Παραλύει ο σιδηρόδρομος, λόγω απεργίας των μηχανοδηγών
    Κόσμος περιμένει στον σταθμό του Αμβούργου (Φωτ.: EPA / Bodo Marks)

Άνω κάτω η Γερμανία λόγω της απεργίας των μηχανοδηγών στα τρένα. Σχεδόν τα δύο τρίτα των δρομολογίων μακρινών αποστάσεων και το ένα τρίτο των περιφερειακών αμαξοστοιχιών ακυρώθηκαν σήμερα στη χώρα, όπως ανακοίνωσε η εταιρία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn, εξαιτίας της νέας απεργίας των μηχανοδηγών, η οποία προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι την Κυριακή.

Είναι η όγδοη απεργία μέσα σε δέκα μήνες, που πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση του συνδικάτων των μηχανοδηγών GDL, το οποίο διαφωνεί με τη διοίκηση της Deutsche Bahn για τις αυξήσεις στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας αλλά και για ποιες κατηγορίες εργαζομένων δικαιούται να εκπροσωπεί.

Η απεργία άρχισε χθες το απόγευμα στους εμπορευματικούς συρμούς, με τα μισά δρομολόγια να ακυρώνονται, και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα επεκτάθηκε στους επιβατικούς συρμούς.

Η κινητοποίηση πρόκειται να λήξει το πρωί της Κυριακής στις 09.00 (τοπική ώρα) για ταξιδιώτες και εμπορεύματα και, αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στους γερμανικούς σιδηροδρόμους. Όπως και στο παρελθόν, η Deutsche Bahn έθεσε στη διάθεση των ταξιδιωτών τρένα τη χθεσινή νύχτα για να μπορέσουν να κοιμηθούν εκεί μέσα στους σταθμούς του Μονάχου, του Αμβούργου, του Βερολίνου και της Φρανκφούρτης.