5 Μάιος 2015, 14:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάιος 2015, 18:18

Σοκάρουν οι αστυνομικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία της Άννυς Μπορίσοβα

  • Σοκάρουν οι αστυνομικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία της Άννυς Μπορίσοβα
    Αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα συνοδεύουν τον 27χρονο πατέρα της Άννυς μετά την απολογία του στον εισαγγελέα (φωτ.: Παντελής Σαΐτας / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Έναν πατέρα που μελέτησε με προσεκτικό τρόπο το πώς θα εξαφανίσει το πτώμα της τετράχρονης κόρης του, και που πιθανότατα την δολοφόνησε από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, περιέγραψε ο Διοικητής της Ασφάλειας Αττικής Χρήστος Παπαζαφείρης. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το έγκλημα που σοκάρει το πανελλήνιο, ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ ανέφερε ότι ο 27χρονος δολοφόνησε την Άννυ (χωρίς να ξέρουμε το πώς) στις 8 ή 9 Απριλίου, στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Μιχαήλ Βόδα.

Ο παιδοκτόνος συνεχίζει να αρνείται την κατηγορία της δολοφονίας και ισχυρίζεται ότι όταν συνήλθε από την επήρεια των ναρκωτικών βρήκε την τετράχρονη νεκρή δίπλα του και γι’ αυτό αποφάσισε να την «ξεφορτωθεί» για να μην το μάθει η μητέρα της. Αίμα του παιδιού βρέθηκε παντού μέσα στο σπίτι· σε ένα μαχαίρι, σε σεντόνια και σε ένα πάπλωμα, παρά το γεγονός ότι ο 27χρονος προσπάθησε να καθαρίσει κάθε ίχνος. Αγόρασε καινούργια έπιπλα, σκούπες αλλά και σφουγγαρίστρες. Επιπλέον, καθάρισε τις σωληνώσεις και τα σιφόνια τα οποία «ήθελε και να αλλάξει για να μην καταλάβει κανείς τίποτα», υπογράμμισε ο Διοικητής Ασφάλειας Αττικής.

Μετά τη δολοφονία, πούλησε την κούνια, ρούχα και παιχνίδια του παιδιού σε έναν Ρουμάνο έναντι 55 ευρώ. Η αστυνομία βρήκε τον αγοραστή που επιβεβαίωσε ότι ο πατέρας της Άννυς ήταν αυτός που του έδωσε τα πράγματα.

Συγκλονιστική είναι η απάντηση του Χρήστου Παπαζαφείρη στο αν πρόκειται να βρεθεί η σορός του παιδιού. «Δεν θα βρεθεί ούτε κόκαλο διότι σχεδόν το πολτοποίησε», είπε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε δε ότι ο 27χρονος είχε βάλει πετσέτες στα παράθυρα για την απορρόφηση των υδρατμών ενώ την Κυριακή του Πάσχα, τρεις μέρες μετά το φονικό, πέταξε και το τελευταίο κομμάτι. «Τα μετέφερε σε διάφορα σημεία με τρόπο που να μη γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για ανθρώπινα μέλη», ανέφερε ο Διοικητής Ασφάλειας Αττικής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βιολογικός πατέρας της Άννυς την κακοποιούσε συστηματικά. Μάρτυρες ισχυρίζονται ότι ακόμα και τον χειμώνα την έκανε μπάνιο με κρύο νερό. Κίνητρο της αποτρόπαιας πράξης του θεωρείται η ζήλια για τη Δημητρίνα Μπορίσοβα, την μητέρα του παιδιού η οποία είχε ήδη σχέση με άλλον άνδρα. Η 25χρονη ήταν η μοναδική «πηγή εισοδήματος» του κατηγορούμενου ο οποίος δεν είχε εργαστεί ποτέ. Αστυνομικές πηγές θεωρούν ότι η μητέρα –που διώκεται επίσης για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο–, δεν γνώριζε για τις πράξεις του πρώην συντρόφου της.